Tarhapäivä tiputti Jokerin viikonloppuna ykköspaikalta – yksinhuoltajatarinan jatko-osa häviää silti edeltäjänsä avaukselle lähes 10 000 katsojalla

Petteri Summanen on pääosassa Tarhapäivä-elokuvassa. Sami Kuokkanen / Solar Films

Iikka Taavitsainen

Tiina Lyminohjaama Tarhapäivä oli viikonlopun katsotuin elokuva reilulla 15 000 katsojalla. Elokuva on jatko-osa kahden vuoden takaiselle Yösyöttö-elokuvalle, joka keräsi vuonna 2017 teattereihin yli 200 000 katsojaa.

Vaikka perjantaina ensi-iltansa saanut Tarhapäivä oli viikonlopun katsotuin elokuva, sen avaustulos on lähes kymmenen tuhatta katsojaa pienempi kuin Yösyötöllä. Tämä siitä huolimatta, että Yösyöttö kärsi avauksessaan Finnkinon ja elokuvan levittäjän Nordisk Filmin kiistasta, eikä se päässyt esitykseen Finnkinossa, joka on Suomen suurin elokuvateatteriketju.

Joka tapauksessa Tarhapäivä tiputti Joker-elokuvan listan kakkoseksi. Batmanin arkkivihollisen syntytarinaa valottava Joker keräsi viikonloppuna vähän yli 11 000 katsojaa. Viime viikolla uutisoitiin, että lokakuun alussa ensi-iltansa saanut Jokeron noussut vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa. Se on kerännyt tällä hetkellä yli 356 000 katsojaa.

Viime perjantain ensi-illoista kilpa-autoelokuva Le Mans 66 – Täydellä teholla keräsi 7 200 katsojalla, psykologinen trilleri The Lighthousesai 3 400 katsojalla ja kauhuelokuva Countdown2 500 katsojaa. FrançoisOzonohjaama Jumalan armosta avasi 532 katsojalla ja FatihAkininkohuelokuva Kultainen hansikas 175 katsojalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.