Wall Streetillä rikottiin taas ennätyksiä Disneyn vetämänä

Wall Streetillä seurattiin keskiviikkona myös kongressissa alkanutta virkarikoskuulemista. Lehtikuva/AFP

STT

Maailmantalouden epävarmuus ei juuri New Yorkin pörssiä jarruttele. Wall Streetin keskeiset indeksit Dow Jones ja S&P 500 ylsivät jälleen keskiviikkona uusiin ennätyslukemiin.

Dow Jones -indeksi nousi 0,3 prosenttia edellispäivästä etenkin Disneyn vahvan nousun vetämänä. Disneyn osakkeet pomppasivat yli seitsemällä prosentilla viihdejätin kerrottua, että sen julkaisema suoratoistopalvelu Disney+ oli kerännyt 10 miljoonaa tilaajaa ensimmäisenä päivänään.

Laajapohjainen S&P 500 päätyi lähes samoihin lukemiin kuin tiistaina mutta rikkoi ennätyksen parilla pisteellä.

Ennätyslukuihin päästiin, vaikka Yhdysvaltain ja Kiinan kauppaneuvottelut ovat takkuilleet. Wall Street Journal kertoi keskiviikkona, että kiinalaiset ovat olleet haluttomia sitoutumaan jättimäisiin yhdysvaltalaisten maataloustuotteiden ostoihin, joista maat jo sopivat alustavasti viime kuussa.

Maailmantaloudessa on yhä epävarmuustekijöitä, mutta syksyn edetessä Yhdysvaltain pörssikurssit ovat olleet nousukiidossa, kun kauppaneuvotteluista on saatu myönteisiä uutisia ja pelot taantumasta ovat siirtyneet ainakin toistaiseksi taka-alalle.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi keskiviikkona, että "kauppasopimus Kiinan kanssa etenee erittäin nopeasti."

Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell puolestaan puhui keskiviikkona kongressissa ja hänen kommenttinsa olivat odotusten mukaisia. Powell sanoi keskuspankin pitävän tämänhetkistä korkotasoa sopivana mutta olevan valmis laskemaan ohjauskorkoa lisää, jos tarvetta ilmenee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut