Elisa avaa Kuopioon 5G-verkon

Jerri Koskinen

Elisa avaa 5G-verkon Kuopioon. Alkuvaiheessa verkko avautuu Kuopion ydinkeskustan alueelle ja loppuvuoden aikana verkko laajenee entisestään muun muassa Savilahden alueelle.

– Arvioimme aina verkon rakentamisen yhteydessä alueen asiakastarvetta. Kuopiossa mobiilidatan käyttö on runsasta, ja alueella on paljon vilkasta yritystoimintaa, eli 5G-verkon hyödyntäjiä riittää, Elisan Itä-Suomen alueen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo tiedotteessa.

– 5G tuo mukanaan täysin uudenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi terveysteknologisten palveluiden kehittämiseen. Kuopiossa on lääketieteellisen tiedekunnan sekä yliopistollisen sairaalan kautta merkittävää lääketieteen osaamista. Tässä on suuri mahdollisuus monille toimijoille alueella, hän arvioi.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen, Vantaalle ja Ouluun. Uusia 5G-kaupunkeja avataan lisää loppuvuoden 2019 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.