LM: Kaikista al-Holin leirin suomalaislapsista tehty Suomessa lastensuojeluilmoitus

Suomessa lastensuojeluilmoituksia al-Holin lapsista ovat tehneet viranomaiset, mutta myös lasten lähiomaiset ovat olleet aktiivisia. Arkistokuva. LEHTIKUVA/AFP

STT

Sota-alueille lähteneistä perheistä ja Syyrian al-Holin pakolaisleirillä olevista suomalaislapsista on kaikista tehty sosiaaliviranomaisille lastensuojeluilmoitus, kertoo Lännen Media.

Lastensuojeluilmoituksen tekemiseen riittää se, että alaikäinen lapsi on viety asumaan sota-alueelle. Lastensuojeluilmoitukset on tehty kaikista niistä suomalaislapsista, joiden tiedetään olevan näillä alueilla, sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Ritva Halila kertoi Lännen Medialle.

Ruotsissa turvallisuuspoliisi Säpo on tehnyt noin 70 lastensuojeluilmoitusta al-Holin leirillä olevista ruotsalaislapsista.

Suomessa lastensuojeluilmoituksia ovat tehneet viranomaiset, mutta myös lasten lähiomaiset Suomessa ovat olleet aktiivisia.

Suomessa tehty lastensuojeluilmoitus ei juuri auta al-Holin leirillä olevia lapsia, sillä lastensuojeluviranomaiset voivat toimia vain Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.