Siipikarjaliiketoiminta siivitti HKScanin tulosta

HKScanin mukaan Suomen siipikarjaliiketoiminnan tuloksen parantuminen oli merkittävin tekijä liiketuloksen ja rahavirran paranemisen taustalla. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

HKScanin liikevaihto kasvoi 5,6 prosentilla ja oli 439,4 miljoonaa euroa heinä-syyskuussa. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto oli 443,4 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liiketulos oli 4,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan Suomen siipikarjaliiketoiminnan tuloksen parantuminen oli merkittävin tekijä liiketuloksen ja rahavirran paranemisen taustalla. Parannusta saavutettiin myös kaupallisissa toimissa, tuotantotehokkuudessa ja kulujen hallinnassa, yhtiö kertoo.

–  HKScanin punaisen lihan myynnin arvo kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä yli 5 prosenttia vertailukaudesta, vaikka markkina oli alavireinen. Myös punaisen lihan myyntivolyymi kasvoi. Suomessa HKScanin siipikarjaliiketoiminnan myynti kasvoi yli 15 prosentilla, sanoo toimitusjohtaja Tero Hemmilä tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.