Milloin Savon viisi järveä jäätyvät? Osallistu perinteiseen jääveikkaukseen ja voita lahjakortti

Seppo Kononen, Janne Niiranen

Kesä on mennyt, syksy saapunut eikä kovin pitkään tarvitse odottaa enää talveakaan. Sen vuoksi on jo korkea aika ryhtyä veikkaamaan, milloin Savon järvet saavat taas talvisen katteensa.

Kuluvan vuoden kesä oli varsin lämmin ja vähäsateinen, ja syksykin on edennyt varsin verkkaisesti. Lokakuun puolivälissä on monesti päästy laulamaan ikivihreää iskelmää ”lehdettömistä puista”, mutta nyt varsinkin koivut ovat vielä keltaisina. Syksyn ruska on ollut tavallista pidempi ja kauniimpi.

Vaikka ilmasto olisi lämpenemässä, talvi seurannee edelleen vääjäämättä syksyä. Viime vuosina säät ovat olleet varsin oikullisia ja arvaamattomia, joten järvien jäätymisen oikea veikkaaminen ei ole puhdasta matematiikkaa.

Joskus matalat järvet voivat jäätyä pilkkimiesten iloksi jo loka–marraskuun vaihteessa, mutta aina on tullut myös vuosia, jolloin suurten järvien jäätymistä on pitänyt odotella seuraavan vuoden puolelle – joskus jopa tammikuun lopulle saakka. Aika näyttää, miten käy tällä kertaa, kun veikkaamaan ryhdytään. 

Savon Sanomien perinteisessä jääveikkauksessa ovat mukana tutut viisi järveä lehden levikkialueen eri puolilta. Keski-Savosta on mukana Pieksänjärvi, Sisä-Savosta Suonteenselkä, Kuopion seudulta Kallavesi, Koillis-Savosta Juojärvi ja Ylä-Savosta Porovesi.

Veikkaukseen voi osallistua tästä löytyvällä lomakkeella tai paperilehdessä julkaistavalla kupongilla. Kirjalliset vastaukset tulee lähettää osoitteeseen Savon Sanomat/toimitus, PL 68/Vuorikatu 21, 70100 Kuopio. Kuoreen on syytä lisätä merkintä Jääveikkaus.

Vastauksia otetaan vastaan 8.11.2019 saakka.

Tarkin veikkaus viiden järven jäätymisestä palkitaan 200 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla. Viidelle seuraavalle on luvassa tavarapalkinto.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.