Moni naisnäyttelijä ylsi yli 100  000 euron tuloihin – näyttelijä-ohjaaja Lymi paisutti tulojaan entisestään

Näyttelijä-ohjaaja Tiina Lymi sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 161 000 euroa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT

Näyttelijä-ohjaaja Tiina Lymi sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 161  000 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloa Suomessa. Lymi paisutti tulojaan edelleen, vaikka tienasi hyvin myös toissa vuonna. Tuolloin hän sai noin 125  000 euron edestä ansio- ja pääomatuloja, joista noin 4  100 euroa oli pääomatuloja.

HBO Nordicin tänä vuonna ilmestynyttä Beforeigners-sarjaa tähdittävä näyttelijä Krista Kosonen sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 130  000 euroa. Hänelläkään ei ollut pääomatuloja Suomessa.

Kosonen on näytellyt viime vuosina kotimaisissa sekä kansainvälisissä projekteissa. Esimerkiksi vuonna 2017 hän näytteli suomalaisessa Miami-elokuvassa sekä Hollywood-elokuvassa Blade Runner 2049.

Kososen tulot paisuivat viime vuonna reilusti toissa vuodesta, jolloin hänen verotettavat ansiotulonsa olivat noin 62  000 euroa.

Krista Kosonen on näytellyt viime vuosina kotimaisissa sekä kansainvälisissä projekteissa Toni Tervo

Etenkin Napapiirin sankarit -elokuvista tunnettu näyttelijä Pamela Tola sai viime vuonna 128  000 euroa verotettavaa ansiotuloa. Hänellä ei ollut pääomatuloa. Tolan ensimmäinen ohjaus, Swingers-elokuva, sai ensi-iltansa viime vuonna.

Näyttelijä Pihla Viitala sai ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 117  000 euroa, josta valtaosa oli ansiotuloa.

Elina Knihtilä sai ansiotuloja noin 107  000 euroa. Hän näytteli esimerkiksi Lymin ohjaamassa elokuvassa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, joka sai ensi-iltansa viime vuonna.

Näyttelijä Laura Birnin verotettavat tulot putosivat viime vuonna noin 24  000 euroon. Pudotus oli iso, sillä hänen verotettavat ansiotulonsa olivat noin 175  000 euroa vuonna 2017. Pääomatuloja hänellä ei Suomessa ollut.

Myös Birn on viime vuosina näytellyt sekä kansainvälisissä sekä kotimaisissa tuotannoissa.

Pamela Tola sai viime vuonna 128  000 euroa verotettavaa ansiotuloa. Mesut Turan

Kansainvälistä uraa tekevällä Pääkkösellä alle 2 000 euron ansiotulot Suomessa

Tuoreimmissa Tähtien sota -elokuvissa Chewbaccaa näyttelevä Joonas Suotamo sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 139  000 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloja Suomessa. Suotamo on entinen koripalloilija.

Joonas Suontamo. Vesa Moilanen

Näyttelijä Tommi Korpela ylsi lähes samoihin tuloihin, sillä hänen viime vuoden verotettavat ansiotulonsa olivat noin 114  000 euroa. Korpelalla ei ollut pääomatuloja.

Korpela näyttelee muun muassa minisarjassa M/S Romantic ja elokuvassa Tyhjiö.

Tuoreessa Olen suomalainen -elokuvassa laulaja Kari Tapiota näyttelevä Matti Ristinen sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 109  000 euroa, joista pääomatuloa oli 193 euroa. Ristinen näyttelee myös Syke-sarjassa.

Vuonna 2017 ilmestyneessä Tuntematon sotilas -elokuvassa Rokkaa näyttelevä Eero-Matti Aho sai puolestaan noin 63  000 euron ansiotulot. Hänellä ei ollut pääomatuloa Suomessa.

Muun muassa Kolmistaan-sarjassa näyttelevä Lauri Tilkanen sai viime vuonna verotettavia tuloja 74  000 euroa. Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan näyttelijäkaartiin kuuluneen Samuli Vauramon tulot jäivät puolestaan noin 24  000 euroon.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa Suomessa hieman alle 1  700 euroa. Pääkkösellä ei ollut pääomatuloja Suomessa. Löyly-saunakompleksin perustaja Pääkkönen on näytellyt viime vuosina kansainvälisissä tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Pääkkönen nähtiin Spike Leen ohjaamassa elokuvassa BlacKkKlansman, jonka ensi-ilta oli viime vuonna. Alkuvuonna kerrottiin, että Pääkkönen on saanut roolin myös Spike Leen seuraavasta elokuvasta Da 5 Bloods sekä Amazonin tuottamasta The Dark Tower -televisiosarjassa. Lisäksi Pääkkönen muistetaan muun muassa suursarjasta Vikings, jossa hän näytteli Halvdan Mustaa.

Lähes kaikilla tunnetuilla elokuva- ja tv-kasvoilla on myös oma yrityksensä, joten verotiedot eivät kerro koko totuutta heidän tuloistaan.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa Suomessa hieman alle 1  700 euroa. Jussi Nukari

Tv:stä tutut miehet nostivat kovia tuloja viime vuonna

Juontaja ja näyttelijä Mikko Leppilampi tahkosi viime vuonna noin 270  000 euroa verotettavaa ansio- ja pääomatuloa. Pääomatuloja hänelle kertyi noin 71  000 euroa. Leppilampi on nähty juontotöissä muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa.

Tv-kasvo, toimittaja ja kolumnisti Tuomas Enbuske sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa noin 231  000 euron edestä. Pääomatuloa hänelle kertyi noin 7  000 euroa. Enbuske on nähty televisiossa muun muassa Enbuske, Veitola ja Salminen -keskusteluohjelmassa. Hän toimii myös Iltalehden kolumnistina.

Yli 200  000 euron tuloihin ylsi myös juontaja Heikki Paasonen, joka sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 202  000 euroa. Niistä pääomatuloa oli reilut 6  000 euroa. Paasonen juontaa esimerkiksi The Wall Suomi -visailuohjelmaa. Lisäksi hän on juontanut muun muassa The Voice of Finlandia.

Näyttelijä, juontaja ja laulaja Roope Salminen sai viime vuonna verotettavaa ansio- ja pääomatuloa 190  000 euroa. Hänellä ei ollut pääomatuloja Suomessa. Salminen juontaa muun muassa Huuma- ja Putous-ohjelmia. Hänet nähtiin myös Enbusken ja Maria Veitolan kanssa samassa keskusteluohjelmassa.

Radio- ja tv-juontaja sekä yrittäjä Jaajo Linnonmaa sai viime vuonna ansio- ja pääomatuloja noin 148  000 euroa. Niistä noin 31  000 oli pääomatuloja. Linnonmaa on perustanut muun muassa yritykset Virtual traveller ja Teee club.

Juontaja-toimittaja Vappu Pimiän viime vuoden verotettavat ansio- ja pääomatulot olivat noin 97  000 euroa. Pääomatuloja hänellä oli noin 17  000 euroa. Pimiä juontaa muun muassa Tanssii tähtien kanssa- ja Maajussille morsian -ohjelmia. Hän on myös julkaissut ruokakirjoja.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola sai ansio- ja pääomatuloja yhteensä noin 73  000 euroa, josta noin 16  000 euroa oli pääomatuloa. Veitola on nähty televisiossa esimerkiksi Yökylässä Maria Veitola- ja Tähdet, tähdet -ohjelmissa. Häneltä on myös julkaistu muun muassa Veitola-nimeä kantava kirja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.