KRP: Kuopion ammattiopistoon hyökännyt mies on siirretty vankisairaalaan Hämeenlinnaan

STT

Kuopion kouluiskun tekijä on siirretty Hämeenlinnan vankisairaalaan, jossa hän saa jatkohoitoa. Keskusrikospoliisi kertoo asiasta Twitterissä. Hyökkäyksessä Savon ammattiopistoon lokakuun ensimmäisenä päivänä kuoli nainen ja haavoittui epäillyn lisäksi yhdeksän muuta.

Hyökkäyksessä kuollut nuori nainen oli vuonna 1996 syntynyt Ukrainan kansalainen. Epäilty on itse Savon ammattiopiston opiskelija. 25-vuotiasta miestä epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä. Poliisin mukaan tapauksen tutkinta jatkuu edelleen kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi arvioi tutkinnan kestävän alkuvuoteen.

Poliisi ampui miestä jalkaan

Nopeasti Savon ammattiopistoon paikalle tullut poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä. Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs on kertonut, että mies haavoittui poliisin luodista jalkaansa. Poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta.

Aseenkäytön arvioinut syyttäjä totesi, että poliisin ampumiselle oli perusteet, sillä murhasta epäilty mies lähestyi poliisia teräaseella ja ilmapistoolilla aseistautuneena eikä totellut käskytystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.