Hallitus ehdottaa miljoonan euron määrärahalisäystä Kuopion kouluiskun jälkihoitoon

1. lokakuuta tapahtuneessa kouluiskussa sai surmansa yksi henkilö ja loukkaantui kymmenen. Arkistokuva. Tuire Punkki

Akseli Vanhala

Hallitus ehdottaa miljoonan euron määrärahalisäystä Kuopion kouluiskun jälkihoitoon. Rahoituksesta 0,4 miljoonaa käytettäisiin opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle ja 0,6 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalle.

Määrärahalisäyksellä pyritään varmistamaan, että henkilöt ja yhteisöt, joiden elämää ja toimintaa ammattioppilaitoksessa sattunut tragedia on traumatisoinut, saavat tarvittavan psykososiaalisen tuen ja tarkoituksenmukaisen hoidon.

– Tavoitteena on psyykkisen tasapainon palauttaminen sekä työ- ja toimintakyvyn säilyttäminen yksilö-, perhe- ja yhteisötasolla, tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi hallitus ehdottaa oppilaitokselle aiheutuneita kustannuksia korvattavaksi. Rahoituksella pyritään mahdollistamaan koulutuksen jatkuvuus ja tilanteen normalisoituminen.

Lisärahoituksella on tarkoitus rekrytoida psykologisesta tuesta vastaavia ammattilaisia, ja varmistaa riittävät palvelut opiskeluhuollossa ja työterveyshuollossa sekä lisätä opetushenkilöstöä ja ohjaajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.