Talvirenkaiden vaihtosesonki on kuumimmillaan etelässä –  lumentulo aiheuttaa ruuhkapiikkejä

Ikääntyneet renkaat ovat turvallisuusriski. LEHTIKUVA / Ritva Siltalahti

STT

Talvirenkaiden vaihtosesonki alkaa Etelä-Suomen rengasliikkeissä olla kuumimmillaan.

Vianorin Tampereen Sarankulman toimipistepäällikkö Juha Laulumaa kertoo, että seuraava vapaa aika on vajaan viikon päähän. Renkaat voi saada vaihdettua myös jonottamalla.

–  Nyt on tänä syksynä ihmeen hyvin ihmiset ennakoineetja lähteneet rengassesonkiin hyvissä ajoin, Laulumaa kertoo.

Myös Rengascenterin Tikkurilan toimipisteen toimitusjohtajan Teemu Lappeteläisen mukaan aikoja on varattu selvästi keskimääräistä enemmän tuleville päiville. Vapaita aikoja on silti vielä jäljellä.

–  Varmasti tulee ruuhkaa silloin, kun se lumi tulee. Tietenkin kun aika monella alkaa olla talvirenkaita jo alla, se tietysti ruuhkapiikkiä yleisesti ottaen tasoittaa, Lappeteläinen sanoo.

Euromasterin Oulun Oritkarin palvelupisteen päällikkö Pekka Keihäskoski kertoo, että heillä suurin ruuhka oli pari viikkoa sitten. Rengashotellin asiakkaiden renkaat on pääosin vaihdettu ja ajanvarauskalenteri on hiljentynyt.

–  Luulen, että jonkunlainen hyvin pieni piikki tulee, kun lunta sataa, Keihäskoski sanoo.

Ikääntyneet renkaat ovat turvallisuusriski

Renkaanvaihdossa vastaan tulee huonokuntoisia renkaita. Laulumaan mukaan huonokuntoiset renkaat ovat kuluneita. Lappeteläinen taas kertoo, että renkaat eivät välttämättä ole loppuun ajettuja vaan ikääntyneitä.

–  Kun aletaan katsoa tarkemmin sitä rengasta, niin rengas voikin olla viisi tai kymmenenkin vuotta vanha, mikä ei missään nimessä ole enää turvallinen käyttää. Kun kumi kovettuu, tulee pieniä halkeamia ja pito häviää, kun kumin elastisuus katoaa, Lappeteläinen kertoo.

Laulumaa kertoo, että etenkin itse renkaitaan säilyttävillä asiakkailla on huonokuntoisia renkaita. Lappeteläisen mukaan itse renkaansa vaihtaneet autoilijat saattavat tulla vaihtamaan huonokuntoiset renkaat uusiin sesongin päätyttyä.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut