Sekava, kengätön mies riehui metsässä – ajoi sitä ennen myös tahallaan kolarin

Asta Tenhunen

Poliisi joutui käyttämään etälamautinta sekavan, aggressiivisen miehen kiinniottoon Kiuruvedellä sunnuntaina iltapäivällä.

Päihtynyt, ilman kenkiä hortoillut mies otettiin kiinni metsästä läheltä Lohvantietä.

Mies oli havaittu aiemmin iltapäivällä Liittoperäntiellä, kun mies oli henkilöautolla törmännyt toiseen autoon.

Sivullinen ilmoittaja oli ollut kääntämässä autoaan tiellä, kun hän oli havainnut kovaa nopeutta tulleen toisen auton ja peruuttanut osin sen edestä. Kaahari ajoi kuitenkin päin toista autoa ja jatkoi sitten matkaansa.

Kolaroidun auton kuski näki kuitenkin kaaharin tulevan kohta samaa tietä toiseen suuntaan takaisin.

Törmäyksen silminnäkijä, toinen sivullinen, oli nähnyt myöhemmin kaaharin auton ja hidastanut sen edessä pysäyttääkseen auton.

Kaahari oli kuitenkin ohittanut todistajan auton ja alkanut yllättäen peruuttaa niin, että silminnäkijä autonsa kanssa olisi jäänyt alle, jos ei olisi ehtinyt peruuttaa alta pois.

Kun poliisipartio oli matkalla paikalle selvittämään erikoista tilannetta, poliiseille ilmoitettiin kaaharin auton olevan ojassa Lohvantiellä.

Autosta oli lähtenyt kävelemään mies ilman kenkiä. Hän oli poistunut sitten tieltä metsään.

Poliisit löysivät miehen poliisikoiran avulla metsästä, mutta mies alkoi riehua niin, että hänet taltutettiin etälamauttimella ja laittamalla sitten käsiraudat.

Poliisi epäilee Oulun suunnalta olevaa 35-vuotiasta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Mies puhalsi alkometriin 1,6 promillea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.