Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmäkanteita kahdesta kalliista kuluttajaluotosta – toteutuessaan olisi ensimmäinen kerta Suomessa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo kuluttajaluottoja koskevasta asiasta lisää keskiviikkona. LEHTIKUVA/Martti Kainulainen

STT

Kuluttaja-asiamies pyytää ennakkoilmoittautumisia ryhmäkanteisiin, jotka koskevat kahta kuluttajaluottoa, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV. Kuluttaja-asiamies kertoo pitävänsä luottoja kohtuuttoman kalliina.

Ryhmäkanteiden nostaminen edellyttää, että niihin ilmoittautuu riittävän suuri kuluttajaryhmä, minkä vuoksi asiamies etsii nyt tiettyjä luottoja ottaneita kuluttajia.

KKV:n viestintäjohtaja Laura Salmi kertoo, että kyse olisi ensimmäisestä kerrasta, kun ryhmäkanteita nostettaisiin Suomessa. Hänen mukaansa ryhmäkanteita on kuitenkin harkittu aiemminkin.

–  Se (ryhmäkanne) edellyttää, että siinä on riittävästi ihmisiä, että sen pystyy nostamaan. Sen takia haemme ihmisiä, että se olisi mahdollista, Salmi sanoo.

Ryhmäkanteet ovat olleet mahdollisia vuodesta 2007 lähtien. Vain kuluttaja-asiamies voi ajaa ryhmäkanteita.

Esillä Carunan tapauksessa

Kuluttaja-asiamies harkitsi ryhmäkannetta näkyvästi, kun sähköyhtiö Caruna ilmoitti joitakin vuosia sitten isoista korotuksista sähkönsiirron maksuihin. Neuvottelujen jälkeen Caruna taipui korotusten jaksottamiseen pitemmälle aikavälille eikä ryhmäkannetta tarvittu.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoo kuluttajaluottoja koskevasta asiasta lisää keskiviikkona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.