Kuopiolaisvalokuvaajalle tunnustusta kansainvälisessä kuvakilpailussa

Kuopiolainen valokuvaaja Marc Sabat voitti kaksi pronssimitalia vuosittaisesta valokuvakilpailusta Trierenberg Super Circuitista Itävallassa. Palkinnot jaettiin 14. lokakuuta.

Palkinnot Sabat voitti värikuvien yleisestä printtikuvien sarjasta kuvalla Eyes of Africa. Mallina kuvassa hänellä on Linda Bosire, jonka maskeerauksen teki teki Laura Puntila. Myös he molemmat ovat kuopiolaisia.

Sabat muutti Ranskan Lyonista Kuopioon 90-luvulla putkimiehenä ja liikunnanohjaajana. Työllistyminen Suomessa vaati kuitenkin alan vaihtoa.

– Olen aina halukas oppimaan uutta, joten ei tuntunut pahalta hypätä ummikkona baarimikoksi kuopiolaiseen yöelämään, Sabat kertoo kokemuksistaan.

Trierenberg Super Circuit on yli kahden vuosikymmenen ajan kerännyt yhteen satoja tuhansia valokuvia lähes kaikista maailman valtioista.

–  Ensimmäinen mitalini tuli totaalisena yllätyksenä vuosi sitten. Tänä vuonna en millään uskonut, että voisin olla yksi mitalisteista toista vuotta putkeen näin suuressa kilpailussa. Mutta niinhän sitä sanotaan – jos ei edes yritä, niin ei varmasti voi voittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.