Karita Tykkä uudessa kirjassaan: ambulanssi kiidätti 140 km/h Mannerheimintietä pitkin sairaalaan – oli 3 päivää tajuttomana

Karita Tykän uusi kirja Hyvä elämä – rakkaudella Karita julkaistiin syyskuussa. Liisa Tanninen

Janne Niiranen

Liian kova harjoittelu, suolattomuus ja liiallinen vedenjuonti romahdutti kuopiolaislähtöisen Karita Tykän kehosta suolatasot, mikä johti kolmen päivän tajuttomuuteen.

Vuoden 1997 Miss Suomi kertoo vuoden 2002 tapahtumasta uudessa kirjassaan Hyvä elämä – rakkaudella Karita. Kirjassa kerrotusta tapauksesta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Tykkä oli mennyt helteisenä kesäpäivänä salitreenin jälkeen grillijuhliin, jossa hän otti aurinkoa ja joi vettä. Myöhemmin kotiin palatessaan hänellä oli ollut outo ja hutera olo, eikä ruoka pysynyt sisällä. Hän oli alkanut kouristella ja menetti tajuntansa, jolloin silloinen poikaystävä soitti ambulanssin, joka kiidätti Tykän 140 kilometrin tuntinpeudella pitkin Mannerheimin tietä sairaalaan.

Tykkä pidettiin hengityskoneessa nukutettuna kolme päivää. Sinä aikana hänen elintoimintonsa palautettiin normaaleiksi.

Herättyään Tykän olo oli hauras. Hänet oli katetroitu ja kurkku oli arka hengityskoneen jäljiltä. Hän ei tuntenut jalkojaan eikä hän pystynyt liikuttamaan niitä. Oman nimensä Tykkä muisti, mutta puhelinnumerot ja pankkikortin tunnukset hän muisti vasta viikon kuluttua.

Tykkä kertoo tapahtuman jälkeen heränneensä ymmärtämään kultaisen keskitien, oman kehonsa kuuntelun ja itsensä rakastamisen merkityksen.

43-vuotias Tykkä tekee nykyään mallin, juontajan, korusuunnittelijan ja henkisen valmentajan töitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.