Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe luopuu naudanlihan käytöstä

Tällä hetkellä Unicafen käyttämästä lihasta noin 15 prosenttia on nautaa. LEHTIKUVA / Sari Gustafsson

STT

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe poistaa naudanlihan tarjonnastaan. Unicafen viisi toimipistettä luopuu naudanlihasta ensi helmikuussa.

–  Tämä on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää hiilijalanjälkeämme, perustelee Unicafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki tiedotteessa.

Unicafen omistava Ylva ilmoittaa, että muutos vähentää Ylvan ravintolaliiketoiminnan raaka-aineiden hiilijalanjälkeä 11 prosenttia vuodessa.

Unicafe-ravintolat myyvät päivittäin noin 10  000 lounasta. Unicafen käyttämästä lihasta 15 prosenttia on nyt nautaa.

Ylvan omistavat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat.

Yle kertoo, että muun muassa Turussa ja Tampereella opiskelijaruokaloita pyörittävä Juvenes ei ole luopumassa naudanlihasta. Opiskelijaruokalat jatkavat Ylen mukaan naudanlihan tarjoamista myös Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.