Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Keskusrikospoliisin mukaan Kuopion kouluiskua tutkitaan murhana, ainakin yhdeksänä murhan yrityksenä sekä törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuneen rikoksen valmisteluna.

Lisäksi tutkittavana on törkeä vahingonteko. Kaksi viimeisintä rikosnimikettä ovat uusia. Poliisi on lisännyt tutkittavia rikosnimikkeitä mukaan tutkintaan sitä mukaan kuin tutkinta asiassa on edennyt.

Törkeä vahingonteko koskee kuopiolaismiehen sytyttämää tulipaloa, jonka hän sytytti miekkahyökkäyksen yhteydessä Savon ammattiopiston tiloissa Kuopion Leväsellä ennen kuin kohtasi poliisit.

Paloa edeltäneessä tilanteessa miehen epäillään murhanneen miekalla yhden opiskelutoverinsa ja haavoittaneen yhteensä kahdeksaa oppilasta ja opettajaa. Lisäksi miehen epäillään haavoittaneen yhtä poliisia miekalla.

Törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuneen rikoksen valmistelu on harvinainen rikosnimike, mutta poliisi lisäsi sen tutkintaan mukaan, koska epäillyn katsotaan yrittäneen toteuttaa iskun laajalti koko sitä porukkaa vastaan, joka olivat paikalla ammattiopiston tiloissa.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs KRP:stä ei vastannut Savon Sanomien haastattelupyyntöön viime viikolla eikä maanantaina rikosnimikkeiden selventämiseksi.

Kouluiskusta tiedossa on, että kauppakeskus Hermanissa väliaikaisesti olleissa ammattiopiston tiloissa oli iskun aikaan noin 180 opiskelijaa ja seitsemän opettajaa. Heistä 34 oppilaista oli siinä luokassa, josta mies aloitti hyökkäyksensä.

Kuopiolainen 25-vuotias Joel Marin on rikostutkinnan vuoksi vangittuna tutkintavankeuteen. Hän osallistui vangitsemiskäsittelyyn tosin sairaalasta, jossa hän on ollut hoidossa iskusta asti poliisien pysäytettyä hänen riehumisensa ampumalla sekä poliisikoiran puremisella.

Keskusrikospoliisin maanantaina antaman tiedon mukaan yksi ihminen on edelleen sairaalahoidossa iskun takia, joten ilmeisesti kaikki muut loukkaantuneet ovat pääseet sairaalasta kotihoitoon.

Keskusrikospoliisi tiedotti maanantaina, että tutkinta jatkuu vielä muun muassa kuulusteluin. Jo aiemmin sekä poliisi että Marinin avustaja kertoivat, että epäillyn kuulustelut ovat sujuneet asiallisesti ja kuulusteluja on tehty jo useita.

Poliisi arvioi pian iskun jälkeen, että poliisilla on tarve kuulustella asiakokonaisuudessa kaikkiaan kymmeniä ihmisiä eli epäillyn lisäksi muut asianosaiset, todistajia ja mahdollisesti asiantuntijoitakin.

Kuopion kouluiskussa 1. lokakuuta menehtyi yksi nainen ja loukkaantui tekijä mukaan lukien kymmenen ihmistä. Tutkintavastuu asiassa on keskusrikospoliisilla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut