12-vuotias poika ahtoi siideriä reppuunsa ja poistui – Poliisi nuorten alkoholivarkauksista: "tyypillisiä tapauksia"

Valtakunnansyyttäjä on jättänyt valituksen Helsingin käräjäoikeuteen poliisijohdon tuomioista tietolähdetoimintaa koskevassa jutussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA Roni Rekomaa / Lehtikuva

Janne Niiranen

Alaikäiset alkoholivarkaat ovat olleet liikkeellä perjantaina ja lauantaina Kuopiossa ja Vuorelassa Siilinjärvellä.

Poliisi sai perjantaina kello 18:n jälkeen ilmoituksen Kuopion Päivärannasta, että alaikäiseltä vaikuttanut tyttö oli varastanut liikkeestä kahdeksan tölkin olutpakkauksen ja poistunut maksamatta. Epäiltyä ei saatu kiinni. Poliisi tutkii tapausta näpistyksenä.

Tuntia myöhemmin samankaltaisesta tapauksesta ilmoitettiin Siilinjärven Vuorelasta. Vartija oli ottanut kassojen jälkeen kiinni 12-vuotiaan pojan, joka oli laittanut omenasiideriä reppuunsa ja poistunut.

Lauantaina kello 14:n jälkeen poliisi sai ilmoituksen Kuopion keskustasta, jossa 13- ja 14-vuotiaat tytöt olivat varastaneet kaupasta alkoholijuomia.

Poliisi luonnehtii tapauksia tiedotteessaan "tyypillisiksi".

Kiinnijääneiden nuorten osalta asiaa käsitellään moniammatillisin voimin, koska tekijät ovat alle 15-vuotiaita eli iältään alle rikosoikeudellisen vastuuikärajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.