Moottoritie ruuhkautui Kuopion ja Siilinjärven välillä –  tielle valui 40 litraa liukasta öljyä

Toivalan kohdallla liikennekameroista näkee, että liikenne etelään päin tulee normaalisti, mutta Toivalasta pohjoiseen päin kaistat on ruuhkautuneet. Tieliikennekeskus

Asta Tenhunen

Soralastissa olleeseen rekkaan tuli vikaa niin, että autosta valui noin 40 litraa moottoriöljyä Siilinjärven moottoritielle torstaina.

Kun palomiehet tulivat paikalle, henkilöautoja heittelehti pitkin poikin tiellä, jossa on 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Pelastuslaitos sulki toisen ajokaistan, jotta öljyisellä kohdalla ei sattuisi onnettomuuksia. Liikenne ohjattiin Toivalan ja Räimän välillä ohituskaistaa pitkin öljyvahinkopaikan ohi.

Kuopion ja Siilinjärven välinen moottoritie on erittäin vilkas. Töistäpaluuliikenteen aikaan liikenne paikalla ruuhkautui pahoin. Viranomaiset kehottivat pahimman ruuhkan aikaan pohjoiseen päin ajavia käyttämään myös vanhaa viitostietä.

Se auttoikin eikä liikenne seisonut pahemmin paikalla.

Pelastuslaitos ja kunnossapitourakoitsija päättivät illalla, että öljyn likaamalle tieosuudelle jätetään perjantaipäivään asti alennettu 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kaistalle levinnyttä moottoriöljyä ei saada poistettua millään laitteella tai aineella, mutta se haihtuu osin ilmaan. Tilanne tarkistetaan uudestaan perjantaina päivällä ja jos tie ei ole liukas, nopeusrajoitus nostetaan ennalleen.

Moottoritien yksi kaista suljettiin ja nopeusrajoitus laskettiin tielle valuneen öljyn takia. Annukka Roth/AnnaLouise Company

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut