Moottoritie ruuhkautui Kuopion ja Siilinjärven välillä –  tielle valui 40 litraa liukasta öljyä

Soralastissa olleeseen rekkaan tuli vikaa niin, että autosta valui noin 40 litraa moottoriöljyä Siilinjärven moottoritielle torstaina.

Kun palomiehet tulivat paikalle, henkilöautoja heittelehti pitkin poikin tiellä, jossa on 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Pelastuslaitos sulki toisen ajokaistan, jotta öljyisellä kohdalla ei sattuisi onnettomuuksia. Liikenne ohjattiin Toivalan ja Räimän välillä ohituskaistaa pitkin öljyvahinkopaikan ohi.

Kuopion ja Siilinjärven välinen moottoritie on erittäin vilkas. Töistäpaluuliikenteen aikaan liikenne paikalla ruuhkautui pahoin. Viranomaiset kehottivat pahimman ruuhkan aikaan pohjoiseen päin ajavia käyttämään myös vanhaa viitostietä.

Se auttoikin eikä liikenne seisonut pahemmin paikalla.

Pelastuslaitos ja kunnossapitourakoitsija päättivät illalla, että öljyn likaamalle tieosuudelle jätetään perjantaipäivään asti alennettu 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Kaistalle levinnyttä moottoriöljyä ei saada poistettua millään laitteella tai aineella, mutta se haihtuu osin ilmaan. Tilanne tarkistetaan uudestaan perjantaina päivällä ja jos tie ei ole liukas, nopeusrajoitus nostetaan ennalleen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut