Poliisi ja KYS harjoittelevat sairaalalla perjantaina

Kuopion yliopistollisen sairaalan alueella liikkuu sairaalan oman väen lisäksi paljon poliiseja perjantaina. Se voi herättää huomiota. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen poliisi ja Pohjois-Savon pelastuslaitos harjoittelevat yhdessä pääsairaalan alueella Kuopiossa tämän viikon perjantaina.

Viranomaisten yhteisharjoituksen takia sairaalan alueella näkyy päivän aikana runsaasti poliiseja ja ambulansseja. Mukana on myös potilaita näytteleviä henkilöitä. Kyse ei ole oikeasta vaaratilanteesta, vaan ennalta sovitusta harjoituksesta.

Harjoitusalueelle eivät pääse kuin osallistujat. Harjoitus ei vaikuta sairaalan päivittäiseen toimintaan, mutta tapahtumat voivat näkyä sivullisille.

Yhteisharjoituksen aiheena on sairaalassa tapahtuva vakava välikohtaus. Harjoitus on osa KYSin vuosittaista varautumisen harjoittelua. Viranomaisten mukaan tästäkin harjoituksesta oli sovittu jo kuukausia sitten ennen Kuopion kouluiskua.

Kuopion kouluisku voi kuitenkin vaikuttaa harjoituksen toteuttamiseen ja siitä käytävään palautteeseen viranomaisten kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.