Madrid kyllästyi loputtomaan papatukseen – kaupunki haluaa eroon kiusallisista papukaijoista

Madridin viranomaisten mukaan äänekkäistä linnuista on tehty useita valituksia. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Espanjassa Madridin viranomaiset ryhtyvät karsimaan kaupungin liian äänekästä ja haitallista papukaijapopulaatiota.

Maan pääkaupungissa elää arviolta 12 000 munkkiarattia, joka on yleinen papukaijalaji Etelä-Amerikassa. Espanjaan laji on tullut alun perin lemmikkinä ja levinnyt sittemmin luontoon.

Madridin viranomaisten mukaan äänekkäistä linnuista on tehty useita valituksia. Ongelmia aiheuttaa muun muassa se, että linnut kamppailevat muiden lintulajien kanssa ruoasta ja repivät kaupungin puita pesärakennelmiinsa. Munkkiarattien rakentamat pesät ovat niin kookkaita, että viranomaisten mukaan ne ovat riski niiden alla käveleville ihmisille.

Madridin kaupungintalosta kerrotaan, että lintujen vähentämiseksi on jo tehty suunnitelma. Kaupungissa aiotaan muun muassa sterilisoida pesissä olevia linnunmunia, jolloin ne eivät hautomisesta huolimatta kuoriudu. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet tarkemmin, kuinka paljon lintujen määrää aiotaan vähentää.

Espanjalaisen SEO/Birdlife-yhdistyksen mukaan munkkiarattien määrä on kasvanut kolmanneksen vuodesta 2016. Linnut on luokiteltu maassa haitalliseksi vieraslajiksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut