Pariisissa neljä poliisia puukottaneen muistitikulta löytyi Isis-propagandaa ja poliisien henkilötietoja

Viime torstaina tapahtuneessa puukotuksessa kuoli kolme poliisia ja yksi hallinnon työntekijä, jotka haudattiin tiistaina. Kuva: Lehtikuva/AFP

STT

Pariisissa poliisiasemalla neljä poliisia viime torstaina kuoliaaksi puukottaneelta poliisin IT-asiantuntijalta on löytynyt muistitikku, johon oli tallennettu tietoja lukuisista poliiseista ja äärijärjestö Isisin propagandavideoita.

Asiasta kertoo Le Parisien -lehti tänään.

Vielä ei ole selvää, olivatko poliisien henkilötiedot päätyneet hyökkäyksen tehneelle IT-asiantuntijalle osana hänen työtään vai oliko hän urkkinut tiedot. Tutkijat ovat kuitenkin saaneet selville, että mies oli ollut viime kuukausina yhteydessä salafistisen suuntauksen imaamiin. Mies ei totellut poliisin käskyä pudottaa veitsi kädestään, minkä jälkeen poliisi tappoi hänet kahdella laukauksella.

Neljän puukotuksessa kuolleen poliisin muistoa tänään tapahtumapaikalla kunnioittanut Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vannonut Ranskan taistelevan periksiantamattomasti islamistista terrorismia vastaan.

Macron sanoi muistotilaisuudessa, että on täysin "käsittämätöntä ja mahdotonta hyväksyä", että poliisille vuodesta 2003 lähtien työskennellyt mies onnistui tekemään hyökkäyksen samassa paikassa, jossa terroristeja sekä rikollisia seurataan ja yritetään saada kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.