Kuopiolainen Ropo Capital laajentaa Ruotsiin yrityskaupalla

Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa. Juha Perämäki

Ansa Heinonen

Kuopiolainen taloushallinnon palveluja tarjoava Ropo Capital Oy laajentaa toimintaansa Ruotsiin. Kuopiolaisyritys ostaa ruotsalaisen pankkikonserni Collectorin perintäyhtiön Colligent Inkasson koko osakekannan.

Yritysosto kasvattaa Ropo Capitalin liiikevaihtoa on kahdeksalla miljoonalla eurolla ja yhtiön henkilöstömäärä Suomessa ja Ruotsissa nousee yli 260:n. Kaupan myötä Ropo Capitalille siirtyy ruotsalaisyhtiöstä noin 60 työntekijää.

Ropo Capitalin tavoitteena on avata uusi markkina yhden palveluntarjoajan mallilla toteutetulle laskutuspalvelulle, jonka se on kehittänyt.

– Tavoitteenamme on viedä suomalaista palveluosaamista Ruotsiin ja lanseerata markkinoille tehokkaampi, edullisempi ja täyden näkymän laskutuksen jokaiseen vaiheeseen avaava Ropon malli. Yritysoston kautta pääsemme hyvin kiinni Ruotsin markkinaan, mutta kasvun perusta on tässä vaiheessa pitkälti suomalaisasiakkaissa. Olemme kasvaneet siihen kokoluokkaan, että moni asiakkaistamme edellyttää tarjontaa myös muissa Pohjoismaissa. Halu laajentua lähtee siis vahvasti asiakastarpeesta, kertoo Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa yhtiön tiedotteessa.

– Olemme etsineet syväosaamista luottomarkkinoilta ja Colligentin henkilöstö vastaa erinomaisesti tähän tarpeeseen. Yhtiössä on pitkä kokemus luotonhallinnan ja perintätoimen yhdistelmästä ja nimenomaan vahva osaamispohja oli yksi yrityskaupan toteutumiseen johtaneista syistä. Odotamme innolla yhteistyötä ruotsalaisten kollegojemme kanssa, Aurasmaa kuvailee kaupan taustoja.

Colligent Inkasso on osa ruotsalaista Collector-pankkikonsernia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli noin 95 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.