Paperittomien terveyspalvelut puhuttavat Siilinjärvellä – kunnanhallituksessa tiukka äänestys

Vain harva paikkakunta on tehnyt pätöksen tarjota muutakin kuin kiireellistä terveydenhoitoa myös täysi-ikäisille paperittomille. Aake Roininen

Antti Launonen

Siilinjärven kunnanhallitus päätti maanantaina esittää kunnanvaltuustolle, että kaikille laittomasti maassa oleskeleville annetaan kunnassa välttämätön terveydenhuolto.

Alaikäisille ja raskaana oleville tarjotaan samat terveydenhuollon palvelut kuin kunnan asukkaille. Lisäksi täysi-ikäisille tarjotaan samat rokotukset kuin kuntalaisille ja sellainen hoito, jonka antamatta jättäminen johtaisi terveyden heikkenemiseen.

Päätös noudattelee kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan linjausta. Lain mukaan niin sanotuille paperittomille on annettava kiireellinen sairaanhoito, laajemmasta hoidosta kunta päättää itse.

Kunnanhallitus joutui äänestämään asiasta. Päätösesitys voitti äänestyksen luvuin 5–4.

Jukka Rekola (ps.) esitti, ettei kunnanhallitus tässä vaiheessa tee asiassa päätöstä, vaan odottaa valtakunnallista ohjeistusta tai päätöstä.

Äänestyksessä päätösehdotusta kannattivat Risto Daavitsainen (sd.), Seppo Kiiski (kesk.), Pirjo Niemitz (sd.), Erkko Nykänen (kesk.) ja Liisa Väätäinen (kesk.). Rekolan esityksen kannalla olivat Heikki Jääskeläinen (vihr.), Merja Oksman (kok.) ja Marjaana Pitkänen (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.