IL: Kuopion kouluiskusta epäillyn lähiomaisia häiritty –  Kouluiskupaikoilla ja -infoissa kävi viime viikolla noin 35 toimittajaa ja kuvaajaa

Viime viikolla miekalla tehty hyökkäys ammattiopiston luokkaan on aiheuttanut surua monissa perheissä. Menehtynyttä naista kunnioitettiin viime viikolla suruliputuksella. Tuire Punkki

Asta Tenhunen

Poliisin mukaan Kuopion viimeviikkoisesta kouluiskusta epäillyn miehen lähiomaisia on häiritty viime aikoina. Asiasta kertoi Iltalehti maanantaina.

Iltalehden mukaan poliisi pyytää ihmisiä jättämään iskusta epäillyn Joel Marinin omaiset rauhaan, sillä heillä ei ole mitään tekemistä viimeviikkoisen väkivallanteon takia. He eivät ole epäiltyjä, vaan surevia omaisia.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kuvailee Iltalehdessä, että "siellä on ollut ovien ja ikkunoiden takana mediaväkeä aika aggressiivisestikin. Omaiset eivät ole tehneet omasta puolestaan mitään väärää, vaan ovat murheissaan".

Savon Sanomat ei tavoittanut Töyrästä kertomaan asiasta.

Itä-Suomen poliisista kerrottiin Savon Sanomille, ettei paikallispoliisin tietoon ollut tullut omaisten häirintään liittyviä ilmoituksia eikä muuta tietoa asiasta.

Itä-Suomen poliisin mukaan viikonloppukin sujui Kuopiossa häiriöttä ja ilman ylimääräistä kuohuntaa, vaikka Kuopion kouluisku on puhuttanut edelleen ihmisiä ja viikonlopun tapahtumissa oli liikkeellä erittäin paljon väkeä.

Savon Sanomat ei ole julkaissut Kuopion kouluiskusta epäillyn miehen omaisiin liittyviä tietoja eikä myöskään käynyt omaisten pihoissa tai pyytämässä heiltä haastattelua.

Kuopion kouluiskusta uutisoimassa Kuopiossa oli viime viikon tiistain ja perjantain välillä noin 35 toimittajaa ja kuvaajaa Suomesta, Ruotsista ja Ukrainasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.