Kouluiskussa loukkaantuneista lähes kaikki päässeet sairaalasta kotiin

KYS on hoitanut viime vuosina useita normaalihälytyksiä vakavampia, usean samanaikaisen potilaan hätätilanteita Kuopiossa. Renja Nurmi

Asta Tenhunen

Suurin osa Kuopion kouluiskussa viime tiistaina loukkaantuneista potilaista on kotiutettu sairaalahoidosta.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa enää kaksi vaikeimmin loukkaantunutta potilasta.

Kahdeksan muuta on kotiutettu niin, että ensimmäiset viisi pääsivät sairaalahoidosta kotiin heti tiistaina ja keskiviikkona. Loput kolme kotiutettiin osastohoidosta viikon lopulla.

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa hoidettiin kaikkiaan kymmentä potilasta, joista yhdeksän tuotiin ambulansseilla Kuopion Leväseltä kauppakeskus Hermanista KYSiin. Yksi loukkaantunut hakeutui sairaalaan muilla kyydeillä.

Loukkaantuneista seitsemän oli naisia ja kolme miehiä.

Yksi kymmenestä loukkaantuneesta on kouluiskusta epäilty kuopiolaismies itse. Yksi loukkaantunut oli poliisi. Loput olivat Savon ammattiopiston luokkahuoneessa tapahtuneessa miekkaiskussa loukkaantuneita oppilaita ja henkilökuntaa.

Lisäksi iskussa menehtyi yksi aikuinen naisoppilas jo heti tapahtumapaikalla.

Sairaala ei ole kommentoinut henkilöitä tarkemmin, mutta poliisin tiedoista on käynyt ilmi, että yksi vakavimmin loukkaantunut ja edelleen sairaalahoidossa oleva on epäilty itse.

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi hänet perjantaina vangittavaksi tutkintavankeuteen. Poliisi esitti miestä vangittavaksi epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Epäillyllä tekijällä on ampumavamma jalassa poliisin pysäytettyä hänet tapahtumapaikalla ampumalla.

Muiden kouluiskun takia hoidettavien vammat ovat eriasteisia viiltovammoja ja murtumia.

– Jälkikäteen arvioituna tapaus hoidettiin KYSissä hyvin. Meillä oli siihen hyvät edellytykset ja koska tämä on työtämme, nopeasti tilanteen jälkeen on myös palattu normaaliin päiväjärjestykseen, johtajaylilääkäri Antti Hedman KYSistä kertoo.

– Toki tapaus on koskettanut monia ja siksi henkilökunnallamme on järjestetty keskusteluapua, ja sen käyttämiselle on ollut myös tarvetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.