Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäätyneet tienpinnat autoilijoiden kiusana maan etelä- ja keskiosassa, vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Jäätyneet tienpinnat ovat huonontaneet ajokeliä monin paikoin maan etelä- ja keskiosissa aamun aikana. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä useaan maakuntaan. Lisäksi Tampereen tieliikennekeskus varoitti varhain aamulla, että ajokeli on huono Itä-Suomessa, jossa paikalliset lumi- ja räntäsateet liukastuttivat teitä entisestään.

Tieliikennekeskuksesta kerrottiin kahdeksan aikaan aamulla, ettei heidän tietoonsa ollut tullut vakavia liikenneonnettomuuksia. Muutamia aamuvarhaisella tapahtuneita pieniä liikenneonnettomuuksia oli sattunut Lappeenrannan ja Kouvolan seudulla.

–  Tarkkaan ei voi sanoa, onko näissä syynä ollut liukkaus, kertoi tieliikennekeskuksen päivystäjä Erno Hakanen.

Hakasen arvion mukaan huono ajokeli jatkunee itäisessä Suomessa aamupäivällä.

Perjantai-iltana henkilöauto törmäsi valopylvääseen lumisohjon takia Padasjoella Päijät-Hämeessä. Kuljettaja selvisi poliisin mukaan ilman vakavia vammoja.

Lämpötilat niukasti plussan puolella

Lauantaina kymmenen aikaan aamupäivällä Ilmatieteen laitoksen varoitukset olivat voimassa Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

–  Sateet ovat olleet osin paikallisia, joten tiessä on voinut yllättäen ollakin jokin kostea kohta, joka on jäätynyt, huomautti päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka.

Sateet hiipuvat keskipäivään mennessä. Vielä iltapäivällä voi sataa jonkin verran itäisimmässä Suomessa, paikoin länsirannikolla ja Lapin pohjoisosassa.

–  Kyllä aurinko varmaan pääsee paikoitellen näyttäytymään iltapäivällä, mutta yleiskuva on harmaahko. Todennäköisimmin aurinko voi pilkahtaa Oulun ympäristössä.

Lämpötila on niukasti plussan puolella ympäri Suomen. Etelä-Suomessa voidaan päästä viiteen lämpöasteeseen, muualla asteet jäänevät kahteen tai yhteen asteeseen.