Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin Lundissa räjähti ja nuori nainen loukkaantui vakavasti – poliisi epäilee iskun olleen tahallinen

Lundissa Etelä-Ruotsissa tapahtui yöllä puoli kolmen jälkeen räjähdys, jossa parikymppinen nainen loukkaantui vakavasti. Poliisi kertoo Aftonbladetin mukaan, että loukkaantunut nainen oli ollut kulkemassa räjähdyspaikan ohi.

Räjähdys sattui talossa, jonka alakerrassa on ruokakauppa ja yläkerrassa asuntoja.

Dagens Nyheterin mukaan 23-vuotiaalla naisella ei ole hengenvaaraa.

–  Hänellä on vakavia, mutta ei hengenvaarallisia vammoja, kertoi Skånen alueen lehdistövastaava Jessica Schale.

Samaa kertoi myös poliisin edustaja Evelina Olsson uutistoimisto AFP:lle.

Expressenin mukaan räjähdyksessä loukkaantunut nainen on Lundin yliopiston opiskelija.

–  Voin vahvistaa, että nainen opiskeli Lundin yliopistossa. Meidän ajatuksemme ovat hänen ja hänen perheensä luona, kertoo yliopiston turvallisuusjohtaja Per Norden.

Poliisi: Ruokakauppa iskun kohteena

Pahimmat vauriot kärsi ruokakauppa, jonka oven ja ikkunoiden lasit rikkoutuivat räjähdyksessä. Olssonin mukaan poliisi on saanut ilmoituksia siitä, että räjähdys on vaurioittanut ikkunoita jopa sadan metrin etäisyydellä kaupasta.

Poliisi arvioi, että isku on ollut tahallinen ja kohdistunut nimenomaan ruokakauppaan. Tietoa iskun tekijöistä ei ollut vielä lauantaina iltapäivällä.

–  Minulla ei ole aavistustakaan, kuka tämän teki ja miksi. Kukaan ei ole uhannut minua. Jos joku haluaisi minulle pahaa, olisivat he tulleet kotiini, eivätkä iskeneet kauppaan, sanoi kaupan omistaja Expressenille.

Poliisin pommiryhmä teki tutkimuksia paikalla. Poliisi tutkii tapahtumaa tuhotyönä ja törkeänä vammantuottamuksena.

AFP:n mukaan räjähteiden käyttö rikoksissa on lisääntynyt Ruotsissa viime aikoina. Tämän vuoden puoliväliin mennessä oli tullut ilmi yhteensä 120 rikostapausta, joihin liittyi räjähteitä. Vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona lukema oli 83. Tiedot perustuvat Dagens Nyheterin julkaisemiin tilastoihin.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg kertoi lauantaina, että maan hallitus haluaa kovempia rangaistuksia räjähteiden salakuljetukselle ja hallussapidolle.

Lundissa asuu noin 90  000 ihmistä. Lundin yliopisto on yksi maan vanhimpia ja suurimpia yliopistoja, ja siellä opiskelee yhteensä noin 40  000 opiskelijaa.