Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikkuvien leikkaustiimien malli jätettiin ministerille

KYSin erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien johtajat luovuttivat tiistaina kannanoton Itä- ja Keski-Suomen sairaaloihin suunnitelluista liikkuvista leikkaustiimeistä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Sairaalat ovat tekemässä sopimusta mallista, jossa erilaisiin leikkauksiin erikoistuneet tiimit liikkuvat sairaaloiden välillä. Tiimit voisivat tehdä vaativia ja harvinaisia leikkauksia alueen sairaaloissa.

Sairaaloilla ja sote-kuntayhtymillä on yhteinen näkemys siitä, että tiimimallilla turvataan maantieteellisesti laajan KYSin erityisvastuualueen sairaaloiden päivystystoiminta ja paikallisen osaamisen säilyminen.

Kannanoton mukaan äärimmilleen vietynä keskittäminen johtaa tilanteeseen, jossa tietyillä erityisen vaativilla osa-alueilla osaaminen on vain yksittäisten lääkärien ja muiden avainosaajien käsissä.

Tiimimalli on osa lain edellyttämää erikoissairaanhoidon järjestämissopimusta. Malli käsitellään kaikissa alueen sairaanhoitopiirien ja sote-kuntayhtymien valtuustoissa syys- tai lokakuussa.