ARKISTOJUTTU: Bussin jarrut pettivät Kuopiossa – neljä kuoli ja useita loukkaantui linja-auton ja henkilöautojen kolarissa

Linja-auton jarrut pettivät Kuopiossa. Auto suistui Kolmisopentien risteyksen läpi ja putosi Savon radalle. Marko Happo

Asta Tenhunen

Kuopion Kolmisopessa moottoritien vieressä liittymäalueella on sattunut vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa on kuollut tämänhetkisen tiedon mukaan neljä ihmistä ja loukkaantunut ainakin 19.

Onnettomuudessa osallisena oli linja-auto ja viisi henkilöautoa. Ensitietojen mukaan linja-auto suistui kolarissa junaradalle Kolmisopentieltä.

Savon Sanomien tietojen mukaan myös osa henkilöautoista vaurioitui erittäin pahoin.

Onnettomuus sattui ennen kello 15:tä. Ensitietojen mukaan moottoritieltä rampille tullut linja-auto nousi Leväsen-Kolmisopen liittymään ja oli kääntymässä risteyksessä, kun ilmeisesti auton jarrut pettivät ja se suistui Kolmisopentien risteyksen läpi ja putosi alas radalle.

Linja-auto oli tilausliikenteen bussi, joka kuului pohjoissuomalaiselle yritykselle Kemin Liikenteelle. Autossa oli noin 20 henkilöä.

Viranomaiset eivät heti turman jälkeen varmuudella tienneet, osuiko linja-auto risteyksen läpi suistuessaan kaikkiin kolaroiduista henkilöautoista vai törmäilivätkö ne toisiinsa tilanteessa. Henkilöautoissa olleista henkilöistä yksi loukkaantui niin, että palomiesten piti irrottaa hänet romuttuneesta autosta.

Alueella on myös tien kaiteet poikki, kun linja-auto osui kolarin aikana niihin voimalla.

Onnettomuudessa on kuollut tämänhetkisen tiedon mukaan kolme ihmistä ja loukkaantui useita. Marko Happo

Paikalle hälytettiin heti ensitietojen perusteella useita paloautoja, alueen ambulanssit ja poliiseja. Avuksi hälytettiin myös Finnhems-lääkärikopterin ensihoitolääkärit sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Poliisin mukaan liikenne moottoritieltä ja Leväsen suunnasta oli poikki Kolmisopen suuntaan yhdellä kaistalla, ja liikenne paikalla takkuili muutaman tunnin ajan.

Viranomaiset pyysivät välttämään ylimääräistä liikennettä Kolmisopentiellä, jotta pelastusajoneuvot pääsivät liikkumaan alueella.

Liittymän ruuhkautuminen aiheutti heijastevaikutuksia myös Kuopion eteläisen moottoritien liikenteeseen, ja Leväsen-Kolmisopen liittymärampit tukkeutuivat välillä.

Itse moottoritietä pääsi kuitenkin koko ajan ajamaan kolarialueen ohi, mutta poliisi kehotti välttämään Kolmisopen liittymää tarkoituksena päästä länteen päin, ettei liittymä tukkeudu.

Liikenne palasi normaaliksi alueella illalla ennen kello 19:ää, vaikka rataa raivataan vielä myöhemmin illalla ja mahdollisesti yöllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.