Rankassa rae- ja vesisateessa kolareita moottoritiellä – poliisi ohjasi autoja myös poikkeusreitille Kuopiossa

Kolme autoa kolaroi, kun kova raekuuro heikensi näkyvyyttä Kuopion pohjoisella moottoritiellä tiistaina. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Kolmen auton kolari Kuopion Kallansilloilla etelään päin menevillä kaistoilla haittasi liikennettä Kuopion pohjoisella moottoritiellä tiistai-iltapäivänä noin tunnin ajan. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti kolarissa.

Kolme autoa kolaroi kello 16:n jälkeen etelään päin menevillä kaistoilla niin, että koko ajosuunta oli poikki liikenteeltä noin 40 minuutin ajan.

Rytinä johtui siitä, että suurin osa kuljettajista hidasti ajonopeuttaan kovan raekuuron ja sen takia heikentyneen näkyvyyden takia. Kun ajoneuvoilla oli eri ajonopeuksia, pian pelti kolisi.

Poliisi päätti ohjata liikenteen pohjoisesta päin Sorsasalon rampista ylös rinnakkaistielle, josta liikenne palasi moottoritielle takaisin Päivärannan kohdalla. Päivärannan liittymä oli tilanteen vuoksi ruuhkainen.

Poikkeustilanne kesti kaikkiaan alle tunnin ja liikenne moottoritiellä pääsi kulkemaan normaalia reittiä jo ennen kello 17:ää.

Ennen Kallansiltojen kolaria toinen onnettomuus haittasi liikennettä samalla tieosuudella eli Kuopion ja Siilinjärven välisellä moottoritiellä, mutta ajokaistoilla pohjoiseen päin.

Ennen kello 16:ta henkilöauto rikkoutui moottoritielle Vuorelan ja Räimän välillä niin, että poliisi joutui ohjaamaan liikennettä ja liikenne pohjoisen suuntaan ruuhkautui. Syynä onnettomuuteen oli, että autosta lähti kesken ajon irti rengas ja auto jäi ajoradalle.

Ensimmäinen onnettomuuspaikka saatiin raivattua reilusti alle puolessa tunnissa ja viranomaiset siirtyivät työskentelemään samaan aikaan sattuneen toisen onnettomuuden kolaripaikalle.

Kuopiossa tuli iltapäivän aikana vettä rankasti ukkoskuuroissa. Poliisin mukaan voimakas vesisade haittasi näkyvyyttä paikallisesti.

Lisäksi veden kanssa satoi välillä myös rakeita. Kallansiltojen onnettomuus sattui erittäin voimakkaan kuuron aikaan silloin, kun rakeita kertyi kerrokseksi tielle asti.

Paikalla ollut poliisipartiokin oli joutunut toteamaan, ettei kovimman kuuron aikaan moottoritiellä uskaltanut ajaa kuin noin 40 kilometrin tuntinopeutta, vaikka poliiseilla olisi ollut oikeus hälytysajossa kovempiinkin nopeuksiin.

Kovat ukkoskuurot aiheuttivat loppuiltapäivästä myös muuta vahinkoa, kun ilmeisesti salama sytytti aitan tuleen Nilsiän ja Siilinjärven rajalla. Lisäksi ukkonen sytytti tulipalon muun muassa kesämökillä Mäntyharjulla Etelä-Savossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.