Kysely: Kuinka paljon loman ja arjen unirytmisi eroavat toisistaan?

Taru Kämäräinen, 40, Kuopio Aake Roininen

Teksti: Sonja Lammi, kuvat: Aake Roininen

Taru Kämäläinen

Olen yrittänyt muuttaa unirytmiäni arjen alkamista varten, mutta se ei ole tehonnut. On hankala nukkua, jos ei väsytä. Vähäinen unensaanti kostaantuu yleensä töiden jälkeisenä viikonloppuna. Unirytmi tasaantuu ajan kuluessa. Menen lomalla nukkumaan yhdentoista ja kahdentoista välillä, koska katson elokuvia iltaisin. Arkena menen nukkumaan kymmeneltä, koska minun pitää herätä aamukuudelta.

Erika Huhtala, 22, Kuopio Aake Roininen

Erika Huhtala

Menen lomalla nukkumaan puoliltaöin, koska kesäiltoina on paljon tekemistä. Unirytmini on arkena lähes samanlainen kuin lomalla, koska minulla on töissä iltavuoroja. Minulle paras rytmi olisi herätä kahdeksalta ja mennä nukkumaan yhdentoista maissa.

Merja Huhtala, 62, Kuopio Aake Roininen

Merja Huhtala

Valvon kesälomalla pidempään kuin tavallisesti, koska silloin on valoisaa. Arkena rytmini on kurinalainen, koska minun täytyy herätä töitä varten puoli kuudelta. Sängystä nouseminen on eri asia kuin itse herääminen. Minulle ihanteellinen rytmi olisi herätä seitsemältä ja mennä nukkumaan kymmeneltä.

Rudolf Tikkanen, 6, Kuopio Aake Roininen

Rudolf Tikkanen

Aloitan ykkösluokan viikon kuluttua. Herään aamulla aina eri aikoihin. Menen nukkumaan yhdeksältä ja se on hyvä, koska ehdin tehdä päivällä kaikkea kivaa kuten leikkiä kavereiden kanssa, pelata sählyä ja jalkapalloa. Olen illalla virkeämpi kuin aamulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut