Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kerrostalon kellariin vuoti jätevettä Pieksämäellä – Vuodon aiheuttanut tukos korjattu, vaurioita päästään selvittämään aamulla

Kerrostalon kellariin vuoti jätevettä Pieksämäen Kontiopuistossa keskiviikkona. Vuoto johtui tukoksesta kaupungin viemäriputkessa. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jani Kasanen kertoo, että asuinalueen läpi kulkee iso viemäriputki, joka tulee useasta eri rakennuksesta.

Kun jätevettä kertyi tukoskohtaan riittävästi, vesi alkoi nousta takaisin.

– Lattiakaivoihin, lavuaareihin ja vessanpönttöihin, hän summaa.

Kaupungin vesilaitos löysi tukoskohdan keskiviikkoiltana ja sai sen avattua viemärin avaamiseen tarkoitetulla kalustolla. Paikalla oli myös imuauto, jolla jätevettä pumpattiin pois kellarista. Pelastuslaitos siivoaa enimmät liat pois kellarista. Illalla vahingontorjuntaan erikoistunut yritys jatkaa tilan puhdistamista.

Kasanen kertoo, että kellari on noin 100 neliömetrin kokoinen tila.

– Lattialla on 30–50 senttiä sitä itseään, hän kertoi aiemmin Savon Sanomille. Kasanen kertoo, että kellari on umpinainen osasto, josta haju ei hirveästi leviää, jos ovet pidetään kiinni.

– Varmaan jonkin verran hajua tulee.

Rakennukselle koituneita vaurioita päästään selvittämään torstaiaamuna.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 16.15.