Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolainen tillivodka maistui tuomareille Lontoossa

Kuopiolaisen alkoholitalo Lignell & Piispasen Gustav-tuoteperhe kahmi mitaleita arvostetussa alkoholialan kilpailussa Lontoossa.

Parhaiten menestyi tuoteperheeseen kuuluva Tillivodka, joka on voittanut kahtena aiempanakin vuonna kultaa maustettujen vodkien sarjassa. Aromatisoitu artesaanivodka valmistetaan Kuopion Siikarannassa.

– Tämä oli jo kolmas vuosi peräkkäin, kun Tillivodka voittaa kultaa tässä arvostetussa kilpailussa eli voidaan puhua hattutempusta, Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Harri Nylund sanoi tiedotteessa.

Tillivodkan lisäksi mitaleita napsivat Gustav Arctic Vodka, joka otti neutraalien vodkien sarjassa hopeaa ja Gustav Blueberry Vodka, joka sai maustettujen vodkien sarjassa pronssia.

Lisäksi Gustav Arctic Vodka voitti hopeaa ja Gustav Blueberry Vodka pronssia Vodka & Double Dutch Tonic 2019 -sarjassa.

Myös maaliskuussa lanseerattu Gustav Metsä Gin menestyi kilpailussa. Se sai pronssia modernien ginien sarjassa ja hopeaa Gin & Double Dutch Tonic 2019 -sarjassa.

Tillivodkan ja Metsä Ginin valmistusreseptin on luonut Lignell & Piispasen tuotekehittäjä ja omistajaperheen jäsen Heidi Nylund. Kaikki pullot on suunnitellut tamperelainen muotoilija Jaani Vaahtera.

Kansainvälinen alkoholialan kilpailu IWSC (International Wine & Spirit Competition) on perustettu vuonna 1969, ja se pidetään vuosittain Lontoossa.

Kilpailun voittajat julkistettiin tiistaina. Väkevien alkoholijuomien sarjassa tuomaristoa johtaa ginikuninkaaksikin tituleerattu Charles Maxwell, kahdeksannen polven ginivalmistaja ja lontoolaisen Thames Distilleryn perustaja.

– Voimme ylpeinä todeta, että edelleenkin maailman parhaat vodkat tulevat Suomesta ja Kuopiosta, jossa olemme valmistaneet niitä jo 150 vuoden ajan. Palkinnot ovat hieno kunnianosoitus käsityöosaamisellemme ja puhtaille suomalaisille raaka-aineille, Harri Nylund iloitsi tiedotteessa.