Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Pyörätaksiyrittäjän isoisä oli itse Kalevi Keihänen

Jotkut tuttavat ovat arvioineet, että Miika Keihäsen yrittäjägeenit ovat peräisin hänen isoisältään, suomalaisen seuramatkailun uranuurtajalta Kalevi Keihäseltä (1924–1995).

– Se on mahdollista, Miika Keihänen aprikoi.

– Olin pikkupoika, kun olimme viisi vuotta Australiassa isäni papin työn takia ja kävimme Kalevin luona Helsingissä vain Suomen vierailuilla. Mieleen jäi, että isoisä antoi kolikoita, joilla ostimme kioskista muumipurkkaa. Kalevin kuulo oli jo huono, mutta kaikki suuren huoneiston puhelimet soivat yhtä aikaa ja sen hänkin erotti.

Kalevi Keihänen aloitti matkailubisneksen vuonna 1954 järjestämällä urheiluväelle kisamatkoja. 1960-luvun puolivälin jälkeen Keihäsmatkat Oy alkoi kuljettaa suomalaisia edullisesti etelän lomakohteisiin. Keihäsmatkojen huippuvuodet ajoittuivat 1970-luvun alkuun, jolloin yrittäjä perusti myös oman lentoyhtiön Spear Airin.

Talvimatkailukin oli Keihäsen sydäntä lähellä. Lehtikustantaja Urpo Lahtisen kanssa hän rakennutti 1960-luvulla Nilsiän Tahkovuoren ensimmäiset rinteet ja hiihtohissit.

Vuonna 1973 öljykriisi syöksi Keihäsen vaikeuksiin. Seuraavana vuonna hän teki konkurssin, mutta jo 1978 syntyi muutaman vuoden toiminut Seiväsmatkat-yhtiö.

Kohuttu matkailukeisari kuoli vuonna 1995.