Kolmen lehden kysely: Suomalaiset tukevat EU:n yhteistä puolustusta

Lähes kaksi kolmannesta vastaajista halusi Suomen auttavan, jos jokin EU-maa joutuu sotilaallisen uhan kohteeksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Suomalaiset kannattavat EU:n puolustusulottuvuuden vahvistamista, ilmenee Hufvudstadsbladetin, Verkkouutisten ja Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen vastanneista 51 prosenttia oli vahvistamisen kannalla, 30 prosenttia vastusti.

Lähes kaksi kolmannesta vastaajista halusi Suomen auttavan, jos jokin EU-maa joutuu sotilaallisen uhan kohteeksi. 40 prosenttia tarjoaisi myös sotilaallista tukea. 28 prosenttia täyttäisi solidaarisuusvelvoitteen jollakin muulla kuin sotilaallisella tuella. Vajaa viidennes, eli 18 prosenttia, katsoi, ettei Suomen tule sekaantua omien rajojen ulkopuolisiin konflikteihin.

Sotilaallista tukea muille EU-maille perusteltiin sillä, että Suomi voi sitä joskus tarvita itsekin.

Muiden maiden tukemiseen olivat valmiimpia RKP:n ja kokoomuksen kannattajat. Heistä lähes yhdeksän kymmenestä oli valmiita antamaan tukea. Perussuomalaiset edustivat toista ääripäätä. Heistä 43 prosenttia oli valmiita auttamaan muita EU-maita. Vasemmistoliiton kannattajista osuus oli 55 prosenttia.

Kantar TNS:n kyselyyn haastateltiin reilut 1  100 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut