Itä-Suomen hallinto-oikeus ratkaisi vaalivalituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen hyväksi

Itä-Suomen hallinto-oikeus on ratkaissut kevään eduskuntavaalien ääntenlaskusta tehdyn valituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen (sd.) hyväksi.

Valituksessa oli kyse siitä, että Väätäisen ja Savo-Karjalan vaalipiirin toisen ehdokkaan Timo Suhosen saamat äänet olivat määrältään lähes samat. Vaali-iltana kerrottiin Suhosen päässeen eduskuntaan. Tämän jälkeen tarkistuslaskennassa kävi ilmi, että eduskuntaan nouseekin Väätäinen.

Uusien tarkistuslaskentojen jälkeen selvisi lopulta, että Väätäinen sai vaaleissa 3  983 ääntä ja Suhonen 3  952 ääntä. Näin ollen Väätäinen sai 31 ääntä enemmän kuin Suhonen ja jatkaa kansanedustajana. Hallinto-oikeuden mukaan aluksi ilmoitetut virheelliset äänimäärät eivät vaikuttaneet vaalin vahvistettuun lopputulokseen.

Väätäinen palasi eduskuntaan kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Hän on eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen. Hän oli aiemmin kansanedustaja vuodesta 2003 vuoteen 2015, jolloin hän tippui eduskunnasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut