Maa järisi Indonesiassa sunnuntaina – tsunamilta ja henkilövahingoilta vältyttiin

STT

Voimakas maanjäristys ravisteli Indonesian rannikkoa sunnuntaina. Yhdysvaltain geologiaviraston mukaan järistyksen keskus oli 24 kilometrin syvyydessä meren alla Sulawesin saaren pohjoisosan itäpuolella. Järistyksen voimakkuus oli 6,9.

Indonesian viranomaiset antoivat tsunamivaroituksen läheisille rannikkoalueille, mutta varoitus peruttiin myöhemmin.

Järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen kuolonuhreja, mutta esimerkiksi Ternaten kaupungissa se aiheutti paniikkia. Ilmoituksia isommista aineellisista vaurioista ei ollut myöskään tullut tsunamivaroituksen perumisen aikoihin.

Yhdysvaltain geologiavirasto oli aiemmin varoittanut, että huonosti rakennetut tai suunnitellut rakennukset voisivat saada mittavia vahinkoja.

Indonesia on erittäin järistysherkkää aluetta, mikä johtuu sen sijainnista kahden mannerlaatan yhtymäkohdassa. Esimerkiksi vuoden 2004 tapaninpäivän tsunamin aiheuttaneen 9,1 magnitudin maanjäristyksen keskus oli Sumatran rannikolla. Tsunami tappoi noin 220  000 ihmistä.

Viime vuonna Palun kaupungin lähettyville Sulawesin saarella iskenyt 7,5 magnitudin maanjäristys ja sen aiheuttama tsunami johtivat yli 2  200 kuolemaan. Noin tuhat ihmistä julistettiin myös kadonneeksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut