Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Savonlinnan oopperajuhlat alkoi nauruterapialla – avajaisyleisö rakastui Sevillan parturiin

Savonlinnan oopperajuhlien avajaisyleisö rakastui Sevillan parturiin – liekö koskaan Olavinlinnassa naurettu niin paljon kuin kesän uutuusoopperan ensi-illassa torstaina.

Vastaanoton perusteella Kari Heiskasen hulvattomasta ohjauksesta voisikin veikata uutta hittiä oopperajuhlille. Yleisö repesi nauruun jo heti alkusoiton hillittömän hauskan orkesterikohtauksen aikana.

Hyvä kysymys on, viekö tapahtumarikas ohjaus liikaa tilaa Gioachino Rossinin musiikilta, mutta ainakin se pitää katsomon virkeänä. Kesken oopperan nähdään jopa veikeä lyhytelokuva.

Hehkeää Rosinaa ulkoisestikin kovasti muistuttava sopraano Laura Verrecchia, rocktähdeksi puettu Figaro eli baritoni Ville Rusanen ja kreivi Almavivan roolin laulava tenori Alexei Tatarintsev ovat heittäytyneet Heiskasen hömppämaailmaan täysin siemauksin. Samoin koko muu esiintyjäkaarti mieskuoroa myöten.

Kolmiodraamassa kreivi Almaviva ja tohtori Bartolo havittelevat molemmat hemaisevaa Rosinaa. Bartolo on tytön ankara holhooja, joten Almaviva tarvitsee avukseen lemmenasioissa juonikkaan ja pohjattoman itserakkaan moniosaaja-parturinsa Figaron.

Kokonaisuuden kruunaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäen ja lavastaja Antti Mattilan luoma visuaalinen maailma.

Tänään ohjelmistossa jatkaa raaka Rigoletto

Tänä iltana juhlat jatkuvat traagisemmin, kun ohjelmistoon palaa parin vuoden takaa Giuseppe Verdin Rigoletto. Oopperan on ohjannut tämän hetken kysytyimpiin ohjaajiin lukeutuva David McVicar.

Rigoletto alkaa orgioilla, joissa tapahtuu hyvin todentuntuinen raiskaus. McVicar ei ole halunnut peitellä renessanssihovin turmeltuneisuutta ja raakuutta.