Dynamiittipaketit levällään pakettiauton kyydissä Espoossa

Kuvituskuva Lehtikuva / Emmi Korhonen

STT

Poliisi pysäytti Espoossa auton, jonka kyydistä löydettiin kiinnittämättöminä olleita dynamiittipaketteja. Länsi-Uudenmaan poliisi tviittasi tehneensä räjähdeainevalvontaa tänään, ja useissa kuljetuksissa oli turvallisuuspuutteita.

Esimerkkinä poliisi nosti esiin dynamiittikuljetuksen ja julkaisi levällään olleista paketeista kuvan Twitter-tilillään.

Vanhempi konstaapeli Oskari Joki kertoo STT:lle, että varsinaisesta räjähdysvaarasta ei kuitenkaan ollut kyse.

–  Ne eivät räjähdä itsekseen, vaan vaativat alkusysäyksen, Joki kertoo.

Räjähteitä koskevat tarkemmat kiinnitysvelvollisuudet. Joen mukaan ne tulisi kiinnittää niin, etteivät pääse heilumaan autossa.

Poliisi teki erityistä räjähdeainevalvontaa perjantaiaamuna Espoossa Ämmässuon alueella. Lähettyvillä sijaitsee louhintaräjähteiden välivarasto, josta panostajat kuljettavat räjähteitä esimerkiksi tie- ja rakennustyömaille.

Poliisi ratsasi alle kymmenen räjähdekuljetusta. Useasta kuljetuksesta löytyi erilaisia turvallisuuspuutteita: esimerkiksi sammuttimet uupuivat kyydistä.

Suurin ongelma oli pakollisten merkintöjen puuttuminen.

–  Kun tietty kilomäärä ylitetään räjähteissä, kuljetus pitäisi merkitä kylteillä tiedoksi muille tiellä liikkujille. Ja tietysti jos sattuu vaikka kolari, niin tiedetään, että autossa on räjähdysaineita, Joki sanoo.

Poliisi määräsi kolme kuljettajaa ajokieltoon vakavien puutteiden vuoksi. Myös kuljetuksista vastaavia rankaistiin puutteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.