Pele Koljonen avautuu peliriippuvuudestaan ja velkaongelmistaan Veikkauksen sivuilla: "Piti olla aina kotona ennen puolisoa, jotta hän ei näkisi niitä karhukirjeitä"

Jalkapallovalmentaja Koljonen avautuu peliriippuvuudestaan, joka paheni jalkapalloilijan uran päätyttyä. Paula Pohjamo

Piritta Räsänen

Kuopiolainen jalkapallovalmenja Pele Koljonen kertoo Veikkauksen Inhimillisiä uutisia -uutissivustolla 25.6. julkaistussa jutussa peliriippuvuudestaan, joka paheni ammattilaisjalkapalloilijan uran päätyttyä.

Koljosen vuoden 2011 Suomen cupin ottelussa katkennut nivelside johti lopulta jalkapalloilijan uran loppuun. Veikkauksen jutun mukaan tämän jälkeen rahapelaaminen paheni. Hän kertoo Inhimillisille uutisille, että pelaamisesta hän sai saman tyyppistä jännitystä kuin jalkapallon pelaamisesta.

Koljosen kerrotaan tehneen ensimmäisen pitkävetonsa kuitenkin jo ensimmäisellä luokalla ja vuonna 1998 10-vuotiaana veikanneen Ranskan jalkapallon maailmanmestariksi.

Loukkaantuminen sattui huonoon aikaan, koska samaanaikaan rahapelien pelaamisesta netissä tuli helpompaa. Jutussa kerrotaan, ettei pelaaminen jäänyt vain veikkaamiseen vaan Koljonen pelasi niin nettipokeria ja muita verkkopelejä kuin R-kioskien hedelmäpeliautomaatteja. Hänen kerrotaan käyttäneen hyväksi kaikki keinot saada rahaa ja pelata ne.

– Samoihin aikoihin muotiin tulivat pikavipit. Se ei ollut yhtään hyvä paketti sitten, Koljonen kertoo Inhimillisille uutisille.

Inhimisillisten uutisten jutussa kerrotaan, että peliriippuvuus johti velkaantumiseen ja puolisolle valehteluun.

– Piti olla aina kotona ennen puolisoa, kun posti tuli, jotta hän ei näkisi niitä karhukirjeitä, Koljonen kertoo Inhimillisten uutisten jutussa.

Nyt Koljonen on ollut viime vuoden lopulta asti pelaamatta. Hän kertoo jutussa, että lopulta rahan puute sai hänet lopettamaan. Hän toteaa, että velkaa on vielä paljon.

Koljonenirtisanoutui tehtävästään Jalkapalloilun Kakkosen C-lohkossa pelaavan Iisalmen Pallo-Kerho 37:n päävalmentajana tiistai-iltana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut