Uusi Juhannusneito, Sonja Tirkkonen, häkeltyi voitosta – "Odotan innolla tulevia koitoksia"

19-vuotias Sonja Tirkkonen (toinen oik.) oli silmin nähden häkeltynyt voittonsa jälkeen. Kuvassa myös Satu Osmala (vas.), Sini Peltola, Miia Soininen ja vuoden 2018 Juhannusneito Sonja Länsivuori. Marko Happo

Pietu Heiskanen

Yleisö äityi räväköihin aplodeihin, kun uusi Juhannusneito julkistettiin Leppävirran Tulenliekissä. Voittajaksi kruunattiin 19-vuotias Sonja Tirkkonen Kuopiosta.

Hän sai yhteensä 29 prosenttia äänistä.

Tirkkonen kertoi Juhannusneito-kilpailun aikana harrastavansa kielten opiskelua, sisustusta, muotia, valokuvausta ja lumilautailua. Hän opiskelee Kallaveden lukiossa.

Savon Sanomat sai tuoreen ja onnellisen Juhannusneidon haastatteluun heti lopputuloksen selvittyä koko kansalle.

Voittaja oli omasta tuloksestaan häkeltyneen onnellinen.

– Odotan innolla tulevia koitoksia ja ensi vuotta uusien tehtävien parissa, iloitsee Tirkkonen.

Juhannusneito on perinteisesti hoitanut valintansa jälkeen palkkiollisia Savon Sanomien luottamustehtäviä. Hän hehkuttaa kilpailun merkitystä sekä osallistujille että yleisölle.

– Toivottavasti tämä kilpailu kannustaa ihmisiä hankkimaan uusia kokemuksia, miettii Tirkkonen.

Uusi Juhannusneito kehuu erityisesti finalistien joukossa muodostunutta tiivistä ja kannustavaa yhteishenkeä. Juhannusneidoksi ehdolla olivat Elviira Fält, Satu Osmala, Sini Peltola ja Miia Soininen.

– Ennen h-hetkeä puhuimme muiden finalistien kanssa, kuinka aiomme pitää kilpailun jälkeen jatkossakin yhteyttä, valottaa Tirkkonen.

 

Vuoden 2019 Juhannusneito Sonja Tirkkonen ja Juhannuslady Eila Thureson poseerasivat innokkaalle yleisölle lopputuloksen selvittyä. Marko Happo

Leppävirran valoisassa kesäillassa valittiin myös ensimmäinen Juhannuslady. Kilpailu finaalissa nähtiin 50-ikävuoden ylittäneitä naisia.

Voittajaksi valittiin 59-vuotias asiakaspäällikkö Eila Thureson Kuopiosta. Juhannusladyksi ehdolla olivat myös Marja-Riitta Hiltunen, Tarja Kauppila ja Jaana Kuiper.

– On ihanaa, että myös meille aikuisille naisille on olemassa tällaisia kisoja, hehkuttaa Thureson.

Hän kertoo saaneensa paljon kehuja kilpailuun osallistumisesta. Moni Thuresonin ikätoveri oli kommentoinut, kuinka ei itse uskaltaisi ikinä osallistua kilpailuun.

Thureson sai äänistä 32 prosenttia.

Sekä Tirkkonen että Thureson iloitsivat yhteistuumin siitä, kuinka nuorempi ja vanhempi sukupolvi kohtasivat kilpailujen myötä.

– Olemme iän myötä toistemme vastinparit, vitsailee Thureson.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.