Savon Sanomien uusi Juhannusneito on avarakatseinen Sonja Tirkkonen – Myös ensimmäisen Juhannuslady-kisan voittaja on selvillä

Vuoden 2019 Juhannusneito Sonja Tirkkonen ja Juhannuslady Eila Thureson poseerasivat innokkaalle yleisölle lopputuloksen selvittyä. Marko Happo

Piritta Räsänen

Kuopiolainen Sonja Tirkkonen on Savon Sanomien Juhannusneito vuosimallia 2019. Tirkkonen on 19-vuotias abiturientti, joka kuvailee itseään kaveriporukan koomikkona.

Yhteensä juhannusneitokisan osallistujille annettiin 1 987 ääntä. Tirkkonen sai äänistä 29 prosenttia.

Ensimmäistä kertaa Savon Sanomat julistavat myös Juhannusladyn. Voittajaksi äänestettiin Eila Thureson, joka sai 32 prosenttia äänistä. Yhteensä juhannusladykisassa ehdokkaille annettiin 1 758 ääntä. Thureson on 59-vuotias asiakaspäällikkö Kuopiosta. Mukaan kisaan hänet sai lähtemään hänen työkaverinsa ja toive saada uusia kokemuksia elämään.

Voittaja julistettiin viihdekeskus Tulenliekissä Leppävirralla. Kisojen juontaja Nina Mikkonen kertoo, että juhlapaikalla sää on aurinkoinen. Hän raportoi, että kisapaikalla ei ole myrskynnyt ollenkaan vaikka aiemmin taivaalla näkyi pahaenteisiä tummia pilviä.

Juhannusneidoksi ehdolla olivat myös Elviira Fält, Satu Osmala, Sini Peltola ja Miia Soininen.

Juhannusladyksi ehdolla olivat myös Marja-Riitta Hiltunen, Tarja Kauppinen ja Jaana Kuiper.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.