Luolaan juuttuneiden thaipoikien pelastumista muistettiin

Hyväntekeväisyystempaukseen osallistui noin 5 000 juoksijan ja pyöräilijän joukko. LEHTIKUVA / AFP

STT

Thaimaalaiseen luolaan loukkuun jääneet pojat ja heidän jalkapallovalmentajansa ovat juhlistaneet koettelemuksensa vuosipäivää hyväntekeväisyystempauksella, johon osallistui noin 5  000 juoksijan ja pyöräilijän joukko.

Pojat ja heidän joukkueensa valmentaja pakenivat rankkasadetta Tham Luangin luolaan sunnuntaina tasan vuosi sitten, mutta jäivät nopeasti nousseen veden vangeiksi. Heidät saatiin pelastettua 18 päivää kestäneen pelastusoperaation jälkeen. Operaatioon osallistui valtavasti ihmisiä. Sadan pelastussukeltajan joukossa oli mukana myös suomalainen Mikko Paasi.

Operaatiota seurattiin ympäri maailman henkeä pidätellen, kunnes pojat saatiin ujutettua ahtaasta luolasta ulos. Luola on pidetty siitä lähtien suljettuna, mutta paikalliset viranomaiset toivovat voivansa avata sen opettavaisena turistikohteena.

Osanottajat ohittivat reitillään pelastusoperaatiossa kuolleen sukeltajan Saman Gunanin muistoksi pystytetyn patsaan. Tapahtumassa olivat mukana joukkueen valmentaja ja kaikki paitsi yksi kahdestatoista pelastetusta pojasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut