500 korppikotkaa kuoli syötyään myrkytettyä norsua Botswanassa

Vuosina 2017 ja 2018 Botswanassa tapettiin lähes 400 norsua niiden syöksyhampaiden takia. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yli 500 uhanalaista korppikotkaa on kuollut Botswanassa myrkytykseen syötyään salametsästäjien tappamien kolmen norsun raatoja. Asiasta kertoo Botswanan hallitus.

Norsunraatojen lähistöltä maan pohjoisosassa löytyi kaikkiaan 537 kuollutta korppikotkaa ja kaksi kuollutta savannikotkaa. Suurin osa kuolleista linnuista oli erittäin uhanalaisiksi luokiteltuja savannikorppikotkia.

Botswanan villieläin- ja kansallispuistoviraston mukaan lintujen uskotaan kuolleen, koska norsujen raadot oli päällystetty myrkyllisillä kemikaaleilla.

Salametsästäjien tiedetään myrkyttävän tappamiensa eläinten raatoja haaskalintujen tappamiseksi. Korppikotkista on apua riistanvartijoille, koska ne kiertelevät taivaalla kuolleiden eläinten yllä ja auttavat näin taistelemaan salametsästäjiä vastaan.

Vastaava tapaus sattui vuonna 2016 Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa, kun yli 100 korppikotkaa ja kaksi leijonaa kuoli syötyään myrkytettyä norsua.

Eläinsuojelujärjestöt ovat varoittaneet salametsästyksen yleistymisestä Botswanassa. Vuosina 2017 ja 2018 maassa tapettiin lähes 400 norsua niiden syöksyhampaiden takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.