Häiritseekö merirokko veneesi pohjaa? Älä häiritse merirokkoa myrkkymaaleilla, Tukes muistuttaa

Suuri osa veneen pohjaan sivellyistä aineista liukenee vesistöön ja haittaa kalojen sekä muiden vesieliöiden lisääntymistä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

STT

Vastuullinen veneilijä ei käytä myrkkymaaleja, korostaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Virasto suosittaa vaihtoehtoisia menetelmiä veneiden pohjien puhtaana pitämisessä.

Sisävesillä myrkkymaalien käyttö on kokonaan kiellettyä.

Tukes muistuttaa, että myrkkymaalit ovat erittäin myrkyllisiä muillekin eliöille kuin veneiden pohjiin kiinnittyville leville, merirokoille, leväruvelle ja sinisimpukoille.

Suuri osa veneen pohjaan sivellyistä aineista liukenee vesistöön ja haittaa kalojen sekä muiden vesieliöiden lisääntymistä.

Merirokon kiinnittymisen veneen pohjaan voi estää ympäristöystävällisesti nostamalla veneen välillä kuiville. Veneen pohjan voi niin ikään puhdistaa mekaanisesti harjaamalla tai käyttämällä painepesuria tai pohjapesuria. Eliöiden pohjaan tarttumista estää myös sen suojaus valolta ja auringolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut