Suomen teollisuus vahvassa vedossa huhtikuussa – tuotanto kasvoi laajalla rintamalla

Vieremäläinen Ponsse on yksi Savon suurimpia teollisuuden työnantajia. Tuire Punkki

STT

Suomen kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa 2,2 prosenttia edelliseen kuukauteen nähden, kertoo Tilastokeskus.

Vuoden takaiseen verrattuna tuotanto lisääntyi 6,5 prosenttia.

Teollisuustuotannon kasvu oli huhtikuussa vauhdikkainta lähes vuoteen. Viimeksi kasvuvauhti oli edelliskuuhun nähden rivakampaa viime vuoden toukokuussa.

Päätoimialoista kovimmat kasvuluvut kirjattiin kemianteollisuudessa ja kaivostoiminnassa, joiden tuotanto kasvoi noin kolme prosenttia maaliskuun tasolta. Metalliteollisuudessa tuotanto kasvoi 2,3 prosenttia ja metsäteollisuudessa 1,7 prosenttia.

Koko alkuvuoden eli tammi-huhtikuun aikana tuotanto lisääntyi noin kaksi prosenttia vuoden takaisesta.

Tilauksissa vaatimatonta kasvua

Teollisuuden uudet tilaukset pysyivät huhtikuussa kokonaisuutena vakaalla tasolla. Tilausten arvo oli noin prosentin suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kemianteollisuudessa tilaukset kasvoivat kymmenen prosenttia vuoden takaisesta, kun taas paperiteollisuudessa kertyi laskua lähes neljä prosenttia. Metalliteollisuuden tilaukset kasvoivat prosentin verran viime vuoden huhtikuusta.

Voimakkaat kuukausitason heilahtelut eivät ole tilausluvuissa harvinaisia, mutta alkuvuoden aikana tilauksissa on tasaisesti kirjattu pientä kasvua vuoden takaiseen nähden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut