Kuopion tori sai uuden, entistäkin upeamman merkin, joka kertoo, missä universumin keskipiste sijaitsee

– Mikähän ihme tämä on? hämmästeli 7-vuotias Topias Nissinen perjantaina Kuopion torilla.

Isä-Anssi tietää oikean vastauksen:

– Se on universuminen keskipiste.

– Ainakin näin meidän savolaisten mielestä.

Kuopion tori sai perjantaina ansaitsemansa merkinnän Mualiman napana, kun kuopiolaisen Ateljee Keltaisen talon suunnitelema logo asennettiin torille. Kansainvälisille torivieraille Mualiman napa on käännetty englanniksi The Center of the Universe -sloganiksi eli Universumin keskipisteeksi.

Ensimmäisen kerran Mualiman napa -merkki oli torilla viime syksynä, kun Kuopiossa vietettiin torin 200-vuotisjuhlia. Silloin Mualiman napa oli merkattu asfalttitarralla, joka hävisi torilta syyssateiden mukana.

– Jo silloin huomasimme, kuinka paljon logo synnyttää positiivista viestiä. On ollut hauska seurata, kuinka paljon siinä kuvattuja kuvia jaetaan somessa, sanoo Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tilla Martikainen.

Uusi logo on kestävästä säätä ja kulutusta kestävästä decomark-materiaalista, jolla esimerkiksi Vilkku-kaupunkipyörien pysäköintialueet on merkattu ja jota käytetään muun muassa lasten ulkoleikkipaikoilla.

– Uuden merkin pitäisi kestää torilla pitkään.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut