”Suomessa on vähemmän materialismia ja suorittamista”

Sonja Lammi

– Amerikkaan tulee asukkaita monista eri paikoista. Pidän siitä, että Amerikassa on paljon mahdollisuuksia tehdä juuri sitä, mistä pitää.

Amerikkalaisten positiivisuus ihastuttaa Tarja Lappalaista.

– Olen perusluonteeltani avoin ja positiivinen. Amerikassa asuminen vahvisti näitä luonteenpiirteitäni entisestään. Opin vuosien aikana myös innostumaan pienistäkin asioista helposti.

Lappalainen kehuu etenkin San Franciscoa ja San Diegoa, koska nämä ovat kauniita paikkoja. Seattlen ympäristö puolestaan muistuttaa suomalaista ympäristöä - paljon vihreää luontoa ja luntakin on, kun ajaa vuorille.

Kauniiden maisemien vastapainoksi Amerikassa on Lappalaisen mukaan liian paljon liikennettä.

– Esimerkiksi Länsirannikolla hirvittävät ajat elämästä kuluvat autossa istumiseen. Lyhyitäkin matkoja ajetaan autolla, kun lapsia viedään kouluun.

Suomi amerikkalaistuu Lappalaisen mielestä liian nopeasti.

– Suomalaista kulttuuria ja hienoja perinteitämme tulisi vaalia kuten monet Euroopan maat tekevät. Olisi sääli, jos suomalainen kulttuuri heikkenisi.

Elämä Suomessa on Lappalaisen mielestä rentoa.

– Suomessa on vähemmän materialismia ja suorittamista. Täällä osataan ottaa rennommin. Suomalaisten kanssa on helppo olla ja heitä on helppo ymmärtää, koska tietää, miten suomalaiset ajattelevat.

Rakkaita ovat myös neljä vuodenaikaa. Etenkin syksyn ja kevään nopeat muutokset kiehtovat Lappalaista.

– Kalifornian jatkuva auringonpaiste voi käydä tylsäksi. Suomen luonto on kuin alati muuttuva maalaus. Täällä on hyvä olla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut