Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauhavalainen Antti Kurvinen äänestettiin keskustan ryhmäjohtajaksi – vasemmistoliitto valitsi Arhinmäen

Keskustan eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo luottavansa siihen, että pääministeri Antti Rinne (sd.) ja koko hallitus kunnioittaa hallitusohjelman kirjauksia ja vie niiden mukaisesti eteenpäin myös metsäpolitiikkaa ja -teollisuutta.

–  Olen siinä luottavaisin mielin näistä lausunnoista huolimatta, hän kommentoi keskustan ja vihreiden välille heti hallituskauden alkajaisiksi puhjennutta kiistaa sellutehdashankkeista.

Vihreiden ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen sanoi eilen, että kaikkia suunnitteilla olevia sellutehdashankkeita ei voida toteuttaa, koska puuta ei riitä. Keskustassa yleinen kanta on, että puuta riittää. Tätä mieltä on myös Kurvinen.

–  Näkemykseni on se, että hyvällä ilmastoystävällisellä, ympäristöystävällisellä, modernilla metsänhoidolla meillä löytyy varmasti puuta Suomessa kaikkiin näihin sellutehdashankkeisiin, mikäli ne vain etenevät markkinoiden ja elinkeinoelämän toimesta. En usko, että meillä on mitenkään kestävä kehitys ja luonnon monimuotoisuus vastakkain näiden hankkeiden kanssa, uusi ryhmyri sanoi.

Lohi jäi toiseksi

Kauhavalainen Kurvinen valittiin ryhmänjohtajaksi äänin 20–10. Toisena ehdokkaana oli lappilainen kansanedustaja Markus Lohi. Edellinen keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen nimitettiin eilen puolustusministeriksi.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajiksi äänestettiin Eeva Kalli ja Hanna-Leena Mattila.

32-vuotias Kurvinen on toisen kauden kansanedustaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa keskustan varapuheenjohtajana ja Keskustanuorten puheenjohtajana. Kurvinen on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.

–  Tärkein tehtävä meillä on eduskuntapolitiikassa, että toteutetaan uuden hallituksen hallitusohjelma, Kurvinen luonnehti.

Hän uskoo, että hallitusohjelman kirjausten toteuttaminen vahvistaa alhaisissa kannatusluvuissa rypevää puoluetta.

–Niin että ollaan ihan eri lukemissa hetken kuluttua.

Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa keskustan kannatus oli 12,4 prosenttia ja siten huonompi kuin esimerkiksi vihreillä.

–  Se oli valitettavasti odotettavissa oleva gallup. Yleensä vaalitulokset näkyvät jonkin aikaa, muutamien kuukausien tai jopa puolen vuoden ajan.

Vasemmistoliiton Arhinmäki valittiin yksimielisesti

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän johtoon on puolestaan valittu Paavo Arhinmäki. Hänet valittiin tehtävään yksimielisesti.

42-vuotias Arhinmäki on aiemmin toiminut muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtajana ja kulttuuri- ja urheiluministerinä. Hänet valittiin kevään eduskuntavaaleissa neljännelle kansanedustajakaudelleen.

–  Puolueen ollessa hallituksessa eduskuntaryhmän puheenjohtajan rooli on vieläkin isompi kuin oppositiossa. Ryhmänjohtajan tehtävänä on tuoda eduskunnan salissa esiin puolueen linjan ja tavoitteet, koska ministerit keskittyvät eduskunnassa lähinnä oman hallinnonalansa asioihin, helsinkiläinen Arhinmäki sanoo tiedotteessa.

Ryhmä tarvitsi uuden puheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen tultua valituksi sosiaali- ja terveysministeriksi.

Verkkouutiset: Mykkänen harkitsee kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajuutta

Kokoomuksen kansanedustaja, entinen sisäministeri Kai Mykkänen kertoo Verkkouutisille olevansa kiinnostunut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajuudesta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsee tiistaina uuden ryhmäjohdon. Ryhmän puheenjohtajana toiminut Kalle Jokinen ilmoitti tällä viikolla luopuvansa tehtävästä.

Verkkouutisten mukaan Mykkänen näkee ryhmäjohtajan tehtävän ”yhteenkokoamishaasteena”.

– Orkesteri soi eri sävelsuunnissa erilaisilla soittimilla. Se on rikkaus ja miten ryhmänjohtaja pystyy sitä yhteenvetämään. Se on mielenkiintoinen johtamishaaste, Mykkänen sanoo Verkkouutisille.

Verkkouutisten useilta kokoomuslähteiltä saamien tietojen mukaan Mykkänen on kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ehdokas ryhmäjohtajaksi. Puheenjohtajuudesta ei lehden mukaan ole tulossa äänestystä.