Kaksi koiranomistajaa tarttui kakkaongelmaan: Nyt kuka vain voi sujauttaa koirankakat roskikseesi

Tarra kyljessä: kakan saa laittaa. Seppo Votkin

Jaana Martikainen

Valtakunnallinen koirankakkaroskiskampanja on levinnyt Savoonkin. Kampanjan pointti on, että pientalon omistaja voi antaa ohikulkijoille luvan käyttää kiinteistön ulkoroskista koirankakkaroskiksena.

Jos kiinteistön omistaja on laittanut roskiksen kylkeen kampanjatarran, kuka vain voi sujauttaa pussitetut pökäleet sinne. Tarroja voi laittaa myös taloyhtiöden roskiksiin taloyhtiön hallituksen suostumuksella.

Koirankakkaroskiskampanja lähti liikkeelle Nokialta, jossa kaksi koiranomistajaa saivat roskisidean. He huomasivat, että yksi suurimmista ongelmista pientaloalueilla on, että missään ei ole roskakoreja kakkapusseja varten.

– Kun koiransa tuotoksia kuljettaa kuumana kesäpäivänä viiden kilometrin lenkin ympäri katuja, huonolla tuurilla kakat leviävät hiutuneesta pussista kengille juuri kun pääsee taas kotikadulleen. Jos roskiksia olisi enemmän, useammat lemmikkiensä lenkittäjät keräisivät koiriensa läjät, kampanjan perustajat kertovat nettisivuilla.

Kampanjatarroja ei voi suoraan tilata esimerkiksi netistä, vaan tarrojen jakelua hoitavat kunnat, jotka ovat painattaneet tarroja esimerkiksi kuntalaisten toiveesta.

Muun muassa Iisalmen kaupunki on lähtenyt mukaan. Tarroja saa myös eläinlääkäreiden vastaanotoilta Tervossa, Vesannolla, Rautalammilla ja Suonenjoella.

 

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut